20 Kasım 2010 Cumartesi

2011'de 16 Bin 900 Polis Alinacak

Bu uygulama ile özellikle asayiş timlerinde ve polis merkezlerinde rütbeli personel ihtiyacı giderilmiş oldu. Yine bu kanunla polislerin emeklilik yaşı da 52'den 55 yaşa çıkarıldı. Bu yeni düzenlemelerle polisler, mesleki motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor.Emniyet teşkilatına 2011 yılında, 6 bin 900'ü Polis Meslek Yüksek Okullarında, 10 bin üniversite mezunu da Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde olmak üzere toplam 16 bin 900 polis memuru katılacak. Polis Meslek Yüksek Okulları ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri aracılığıyla son 7 yılda toplam 76 bin 840 genç polis teşkilatına girdi.


Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Polis Meslek Yüksek Okulları, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü ve Araştırma Merkezleri ile güvenlik alanında Türkiye'deki tek üniversite olma özelliğini kazandı. Akademiye bağlı, geniş ve uluslararası bir öğrenci yelpazesi bulunan ve emniyet teşkilatına amir yetiştiren Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nde 1331 erkek 60 bayan Türk öğrenci ile 18 farklı ülkeden 299 erkek 10 bayan misafir öğrenci olmak üzere toplam 1700 öğrenciye eğitim veriliyor.

2010 yılı itibariyle akademiye bağlı olarak vatandaşların beklentilerine yönelik polis memurları yetiştiren 30 Polis Meslek Yüksek Okulu bulunuyor. Bu yıl açılan Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda ise 2011 Ocak ayı itibarıyla ilk etapta 500 Afgan Polisine eğitim verilecek.

Emniyet teşkilatında her yıl personelin yaklaşık yarısı hizmet içi eğitimden geçiriliyor. 2011 yılında ise hedef, 100 binin üzerinde personelin hizmet içi eğitime tabi tutulması. Diğer taraftan polis memurlarının mesleki motivasyonunu artırmak amacıyla her yıl, yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan bin polise 9 aylık eğitimden sonra komiser yardımcısı olma imkanı sağlanıyor. Ayrıca 11 Haziran'da kabul edilen yasa ile 'Başpolislik' ve 'Kıdemli Başpolislik' uygulaması getirildi. Bu uygulama ile özellikle asayiş timlerinde ve polis merkezlerinde rütbeli personel ihtiyacı giderilmiş oldu. Yine bu kanunla polislerin emeklilik yaşı da 52'den 55 yaşa çıkarıldı. Bu yeni düzenlemelerle polisler, mesleki motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor.

2010 yılında Polis Teşkilatı'na katılan polis memuru sayısı 16 bin 85 oldu. 2011 yılında ise 6 bin 900'ü Polis Meslek Yüksek Okullarında, 10 bin üniversite mezunu da Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde olmak üzere toplam 16 bin 900 polis memuru yetiştirilerek Emniyet Teşkilatına kazandırılacak. Yapılan çalışmalar sonucu Emniyet Teşkilatında yüzde 21 olan yüksekokul ve üniversite mezunu polis oranı yüzde 85'e çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.