14 Mart 2010 Pazar

Diyanet'e 2 bin din görevlisi alınacak

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, "Önümüzdeki hafta yaklaşık 2 bin din görevlisinin alımı için ilana çıkacağız" dedi. Alımlarda KPSS puanı geçerli olacak, 10 il için atama yapılacak. Özafşar "Geçen yılki yeterlilik belgesi sınavı sonucunda "20 bin kişinin yeterlilik belgesi almaya hak kazandığını" belirtti.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, ''Önümüzdeki hafta yaklaşık 2 bin din görevlisinin alımı için ilana çıkacağız'' dedi. Alımlarda KPSS puanı geçerli olacak, 10 il için atama yapılacak.Özafşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 bin din görevlisinin başkanlık bünyesinde görev yapmak için talepte bulunduğunu söyledi. Geçen yılki yeterlilik belgesi sınavına yaklaşık 95 bin kişinin başvurduğunu belirten Özafşar, bu adaylardan 42 binin yazılı sınavı geçtiğini, mülakat sonucunda çoğunluğunu Kur'an kursu öğreticilerinin oluşturduğu 20 bin kişinin yeterlilik belgesi almaya hak kazandığını anlattı.

Halen 5-6 bin civarında yeterlilik belgesi bulunan cami görevlisi olduğunu ve bunların da görev talep ettiğini dile getiren Özafşar, ''Başkanlığın, bunların hepsini aynı anda ne kadrolu ne sözleşmeli olarak alması mümkün. Çünkü Başkanlığa 1992'den beri din hizmetleri sınıfında daimi kadro verilmiş değil. Son yıllarda sözleşmeli kategorisinde verildi. Bir müddet 4/c kategorisinde çalıştılar daha sonra 4/b'ye geçirildiler. Şimdi de sözleşmeli görevli alma imkanı olabilir.''

Bu yıl için Maliye Bakanlığından sözleşmeli 4 bin imamla bin müezzin-kayyım kadrosu talep ettiklerini bildiren Özafşar, talebin değerlendirildiğini ancak henüz sonuçlanmadığını belirtti.

Ayrıca geçen yıllarda yapılan atamalarda çeşitli nedenlere doldurulmayan ya da boşalan kadrolara alım yapacaklarını belirten Özafşar, ''Önümüzdeki hafta yaklaşık 2 bin din görevlisinin alımı için ilana çıkacağız'' dedi.

Özafşar, 10 il için tercihte bulunacak adayların KPSS puanına göre yerleştirileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.