5 Ekim 2009 Pazartesi

2010 KPSS Önlisans Başvurusu Yapmak

Daha önce KPSS'ye önlisans düzeyinden girmediyseniz 2010 yılında başvuru tarihine yakın biz zamanda belirlenecek olan sınav ücretini burada bahsettiğimiz tarihler arasında *bankalara yatırmanız gerekmektedir. ÖSYM'nin başvuru süresi içerisinde yayınlayacağı aday kılavuzunu inceleyiniz ve ekteki başvuru formunu doldurup osym.gov.tr adresinde yayınlanan başvuru merkezlerinden birine gidip nüfus cüzdanı ya da fotoğraflı onaylı kimlik belgeniz ile müracat ediniz.

Daha önce KPSS'ye girmiş olan adaylar, sınav ücretlerini belirlenen tarihler arasında yatırdıktan sonra başvurularını ÖSYM'nin buradaki sitesinden online olarak yapacaklardır. Bunun için gerekli bilgiler ise size daha önceden verilen aday şifresidir. Eğer bu şifreyi kaybettiyseniz başvuru dönemi içerisinde ÖSYM başvuru merkezlerine giderek yeni bir şifre talebinde bulunabilirsiniz.

Kullanıcı menüsünden adres ve kimlik bilgilerinizi güncelledikten sonra "Başvuru İşlemini Tamamla" butonuna basınız ve “Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır" iletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve sistemden çıkınız. Bu belgeyi saklayınız.

2010 KPSS-B Önlisans Mezunları için Başvuru ve Sınav Tarihi

24 yorum:

  1. ben bir defa girmiştim o zamanlar üniv 1 de idim şimdi önlisans mezunuyum ilk girdigimde lise olarak girdim ama biryer gelmedi be de bizim branştan memur alımı fazla yok neden ben tekstil teknikeriyim

    YanıtlaSil
  2. Tekstil teknolojisinde kadrolar kısıtlı olmakla beraber 3001 kadroları, tarım ve köy işleri bakanlığı, konfeksiyon usta öğretici, halk evleri, açılırsa eğer modelhane gibi bölümlerde görev başı yapabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  3. mrb ben emre iktisadi idari bilimler çalışma ekonomisi önlisan mezunuyum 31 yaşındayım sınavda yaş sınırı olucakmı kpss ye ilk kez giricem atamalar için askeri alınması gereken puan nedir teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Emre,
    A grubu ve öğretmenlik kadroları dışında tüm yaş sınırı uygulamaları kaldırıldı.
    Önlisans düzeyinde sınava girebilirsin. Yaş problem olmayacaktır. Atamalar için asgari olarak yapılması gereken net sayısı 125.

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben merve önlisans tekstil mezunuyum ve a.ö.f iktisat 3 sınıftayım kpss önlisans düzeyindemi giricem ve kpss kaç puan almam gerekir.. ve bilgisayar işletmenliği sertifikam var buda bi işe yararmı acaba..

    YanıtlaSil
  6. meraba benn ön lisans maliye mezunuyum sizce kpssde şansımızz nekadar bana yardımcı olursanızz çokk sevinirim.....

    YanıtlaSil
  7. Maliye mezunu arkadaşım, KPSS'de şansınız bir çok bölüm mezununa göre yüksek. Bir çok maliye, sekreterlik, veznedar, mutemet kadrosu sizlere öncelikli olarak açık..

    YanıtlaSil
  8. merhaba ben abdurrahman ben 2yıllık yüksek okulda okumaktayım allah izin verirse bu sene mezun olacağım. kpss ye girmeyi düşünüyorum fakat kpss başvuru zamanında mezun olamıyorum. bu sınava ortaöğretim mi yoksa 2 yıllık mezunu mu olarak başvuracağim. şimdiden tesekkür ederim cv icin...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Abdurrahman,
    Eğer 2011 Şubatına kadar mezun olmuyorsanız ortaöğretimden giriniz. Olamıyorsanız önlisanstan girmeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  10. ismim fatih 2 yıllık önlisans tohumculuk bölümünü bitirdim kpss önlisans sınavında nereleri tercih edebilirim şimdiden ilginize teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. merhaba ben irem ithalat-ihracat mezunuyum kpss de 80 alsam yerleşme dururum nasıl olur bu bölümde kadro durumu nasıl? rahat yerleşebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Fatih,
    -Tarım ve Köyişleri bakanlığı,
    -Toprak Mahsülleri Ofisi kurumlarında orta kademe memur olarak bir çok alanda tercih yapabiliyorsunuz

    YanıtlaSil
  13. syn irem ;
    öncelikle sınava girip 110 net ve üzerisini hedeflemelisin. önemli olan bu. puandan çok net hesabını yapmalısın ki atamalarda şansın yükselsin şimdilik yapman gereken çalışmak. puan aldıktan sonra atamalarda yardımcı oluruz şimdilik kadroların açılma durumu olmadığı için bilgi veremiyoruz ama dediğim gibi gümrüklerde iş bulma imkanın yüksek olur bu netlerle şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  14. mrb ben onlisans muhasebe mezunuyum ortaögretm duzeyinde girdim 71 puanla yerlesemedm önlisans duzeyinde sansim ne kadar? yerlesebilir miyim??

    YanıtlaSil
  15. Muhasebe (önlisans) mezunu arkadaşım atanabilmen için en az 125 net yapmalısınız..

    YanıtlaSil
  16. marabalar ben büşra. ben gazi üniversitesi
    istatistik bölümünde okuyorum. 1. sınıf ögrencisiyim
    bu sene kpss önlisans sınavına girip hem çalısıp hemde okumak istiyorum bu mümkün mü acaba? şimdiden cok tesekkürler...

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Büşra,
    Hem çalışıp hem okuma imkanın var.
    Fakat KPSS'ye ortaöğretimden girmek zorundasınız..

    YanıtlaSil
  18. merhaba ismim şakir. önlisans halkla ilişkiler mezunuyum. yerleşmem için kac net yapmalıyım ki rahat bir şekilde yerleşebileyim.birde bölümümde kadro durumu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Şakir,
    125 net yapmayı hedeflemelisin.
    Atanabileceğin bazı kadrolar:
    -Üniversitelerin halkla ilişkiler departmanı,
    -Bakanlıkların halka ilişkiler bölümleri,
    -3001 kodu ile başlayan kadrolar..

    YanıtlaSil
  20. merhaba ben emrah!ben 2 yıllık pazarlama mezunuyum hangi bölümlerden tercih kullanabilirim bilgi verirmisiniz.ayrıca açık öğretimde 4.sınıf işletmedeyim sınava girmemde bi sorun yaşatmaz bu etken demi?şimdiden verceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ben Cem, 2 yıllık Bankacılık MYO ve ayrıca 4 yıllık AÖF işletme mezunu olarak diplomalarım var. Daha önce KPSS sınavına lisans mezunu olarak girmiştim. Bu defa önlisans mezunu olarak sınava girebilir miyim? Girdiğim taktirde herhangi bir sıkıntı doğurur mu?
    Cevabınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  22. merhaba ben vuslat
    Açık öğretim 2 yıllık büro yönetim sekreterlik bölümü mezunuyum ve meslek lisesi kimya bölümünü okudum kpss ye hangisinden girsem şansım daha yüksek olur ve büro yönetimi için ve kimya için kaç net çıkarmalıyım teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar.. Ben Zeynep Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezunum ve kpss ye gireceğim. 100 nette kalıyorum. Daha yukarısına çıkamıyorum atanabilmem olası mı?

    YanıtlaSil
  24. mrb ben 2003 açık öğretim fakültesi sosyal bilimler mezunuyum (ön lisans) 2010 kpss ye girmek istiyorum kazanırsam hani bölüme yerleştirilirim acaba???

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.