5 Ekim 2009 Pazartesi

2010 KPSS Ortaöğretim Başvurusu Yapmak

İlk kez başvuru yapacak olan adaylar, 2010 yılında başvuru tarihine yakın biz zamanda belirlenecek olan sınav ücretini ÖSYM'nin seçtiği *bankalara gidip TC. kimlik numaraları ile burada belirttiğimiz tarihler arasında yatıracaklardır. Daha sonra ikamet ettikleri ya da okumakta oldukları şehir merkezine bağlı olan ortaöğretim ya da yükseköğretim kurumuna giderek görevli memur eşliğinde başvurusunu yapacaktır.

Daha önce KPSS'ye girmiş olan adaylar, sınav ücretlerini belirlenen tarihler arasında yatırdıktan sonra başvurularını ÖSYM'nin buradaki sitesinden online olarak yapacaklardır. Bunun için gerekli bilgiler ise size daha önceden verilen aday şifresidir. Eğer bu şifreyi kaybettiyseniz başvuru dönemi içerisinde ÖSYM başvuru merkezlerine giderek yeni bir şifre talebinde bulunabilirsiniz.

* Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti Bankası.
Not: Ortaöğretimden KPSS'ye girebilmek için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. İlköğretim veya ortaokul ya da ilkokul mezunları KPSS'ye başvuramazlar.

2010 KPSS-B Ortaogretim(Lise) Mezunları için Başvuru ve Sınav Tarihi

59 yorum:

  1. özdemiroğlu; ben 2002 yılı orta okul mezunuyum.kpss'ye başvuramıyormuyum.biryerde var görünüyor bir yerde yok kafam karıştı.polis memuru,zabıta,itfaiyeci gibi bir memur olmak istiyorum.başvuru yapabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Özdemiroğlu,
    Orta okul mezunu iseniz yani orta okul derken liseden önceki okulu kastediyorsanız siz KPSS'ye maalesef başvuramıyorsunuz. Ama orta okuldan kastınız lise ise KPSS'ye sizde girebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. gelecek yıllarda ortaöğretim mezunu adayların kpss sınavına girememeleri gibi bir durum varmı.yaş sınırlamasının kaldırıldığı gibi böyle birşey olabilirmi

    YanıtlaSil
  4. Gelecek yıllarda KPSS'nin kaldırılacağına dair söylentiler her yıl çıkıyor. Çünkü bunun belli bi amacı var. Ortaöğretimden giren kişilerin umutlarını kırmak. Bakanlık bununla ilgili hiç bir zaman da açıklama yapmadı.

    YanıtlaSil
  5. ben esma 1997 imam hatip lisesi mezunuyum ve kpss sınavına girmek istiyorum.ama ilahiyat bünyesindede çalışmak istemiyorum.başka bir yerde iş imkanım olabilirmi ve kaç puan almam gerekiyor bunu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. yasin:bu sene kesin kpss varmı bide lise mezunlarıda girebilecekler mi eger cevap yazarsanız sevinirim iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Esma,
    İmam hatiplerin düz liselerden farkı yok. Fakat 80 puan alırsan ilahiyat kadrosunda bir memurluğa yüzde yüz atanırsın. Ama ben ilahiyatın dışında bir memurluk istiyorum dersen 90 puan alman şart. Onun için de ort. ve tahm. 125 net yapmalısın. Başarılar..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Yasin,
    Burayı incelersen çok sevinirim..

    YanıtlaSil
  9. iyi günler kpss sınavında meslek liselilerinin şansı nedir bir de başka sanat dallarını seçtiğimizdeki yerleştirilme şansımız nedir cevaplarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  10. ben gamze, düz lise mezunuyum açıköğretim işletme bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. daha önce başvurmadım ama kpss başvurabilirmiyim. bide benim alanımla ilgili bir işe yerleştirilebilirmiyim,bu sene kpss sınavı varmı, yardımcı olursanız çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. KPSS sınavında meslek liseli arkadaşlarımızında diğer memurluk kadroları için yerleştirilme şansları vardır. Yeter ki puanınız yüksek olsun..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Gamze,
    KPSS'ye ortaöğretimden girmek istersen düz memurluk kadrolarına yerleşebilirsin.
    Önlisans mezunu olarak da hem uzmanlık isteyen hem de teknik konularda memur da olabilirsin. Bu tercih sana kalmış.

    YanıtlaSil
  13. merhaba;
    Adım Süheyla Ticaret lisesi mezunuyum daha önce hiç öss ye girmedim kpss ye başvuruda bulunabilirmiyim. TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  14. KPSS'ye girebilmeniz için ÖSS'ye girmenize gerek yoktur. O yüzden sizde ortaöğretim düzeyinde KPSS'ye başvurabilirsiniz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  15. slm ben eda 2010da bende kpss adayıyım yanı rakipim alanımkimya teknisyenligi kaç puan çekmem gerekiyor yada egitim birimleride çözmem gerekiyor mu şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Eda,
    Sende rakiplerden birisin demek: )
    Toprak mahsülleri ofisi, çevre ve orman bakanlığı kadrolarında teknisyen olarak görev yapabilirsin.
    Geçen dönem epey fazla kimya teknisyeni aldılar.
    En az 81 puan almak kaydıyla kimya teknisyenliğinden bir kadroya yerleşebilirsin. Eğitim bilimleri Lisans düzeyinden girenler için. Sizin bölüm önlisans olduğuna göre siz 150 soruluk GY-GK düzeyinde sınava tabi olacaksınız. Başarılar..

    YanıtlaSil
  17. merhaba ben pınar açıköğretim 3. sınıf işletme öğrencisiyim.2010 kpssde lise mezunu olarak nereleri yazabilirim?? sanırım önlisans diploması alamam alt sınıftan 1 dersim var :) kpss hakkında hiç bilgim yok yardımcı olursanız minnettar kalırım.
    şimdiden teşekkürler serguzestefe

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Pınar,
    KPSS'den başarılı olduğun takdirde tercih yapabileceğin kadrolar;
    Düz memuriyet, veznedarlık, mutemet, odacı, sekreterlik, (meb onaylı bilg. sertifikasına sahipsen) veri hazırlama kontrol işletmeni, bilg. işletmeni, daktilograf gibi kadrolara girebilirsin..

    YanıtlaSil
  19. bu kadar hızlı cvp beklemiyordum çok şaşırdım bilg. işletmenliği ve bilgisayarlı muhasebe sertifikam var. peki puanlara nerden ulaşabilirim kaç puan almalıyım (85 ve üzeri diyeceksiniz) tüm derslerden eşit puan mı alınıyo ders ayrımı var mı
    çok çok saol pınar :)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Pınar,
    Tüm derslerin puanı hemen hemen birbirine yakın. Ders ayrımı yaptığınızda KPSS'deki puanınız düşebilir. Yani eğer matematik yapmak istemiyorum diyorsanız: )
    85 puan ve üzeri geçmiş yılların hesaplamasına göre 120 net ve üzeri yapıldığında ortaya çıkıyordu. O yüzden 120 neti hedeflemelisin daha sonra bu sayıyı 135'e çıkartırsan kendi memleketinden bir kadroya bile atanabilme şansın olacaktır. Yani alt sınır 120. Ve bu sayıyı çıkabildiğin kadar çıkmaya bak..

    YanıtlaSil
  21. 2010 orta öğretim mezunları için olan sınav tarihleri ne zaman başvuruyu nasıl yapcaz öğrenmek istiyorum bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  22. merhaba ben gülçin düz lise eşit ağırlık bölümunü okudum kaç puan almam gerekiyokı bı yere yerleşiyım daha doğrusu hangi alanlara girebilirim

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Gülçin,
    Sınavda 120 net ve üzeri yapmanız durumunda bir çok kadro imkanı size açılacaktır.

    YanıtlaSil
  24. ben lise mezunuyum. mersin üniversitesi felsefe bölümünü kazandım. kpss ye girmek istiyorum . kaç puan almam gerekiyor. ben felsefe 1.sınıf öğrencisiyim. beni aydınlatırsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Şuayip,
    KPSS'ye ortaöğretimden gireceksiniz. 120 net yapmanız durumunda bir çok memuriyet kadrosuna girebilme şansınız olacak..

    YanıtlaSil
  26. Şuan da 4yıllık üni. okuyorum ama anlamadıgım şu lisans a ya mı yoksa b ye mi bakacagım?

    YanıtlaSil
  27. Merhaba İzzet,
    Kaçıncı sınıfta olduğunuzu yazmamışsınız.

    YanıtlaSil
  28. bn kpps2008 de 76 puan aldım.2009 yılında sözleşmeli infaz koruma memurluğu mülakatlarına katıldım.mülakatta bana 5 soru soruldu ve ben bu sorulara doğru yanıt verdiğim halde mülakattan çıkan diğer arkadaşım 5 sorudan ikisni bildiği halde atandı.bu nasıl oluyor cvp bekliyorum*?

    YanıtlaSil
  29. arkadaşım isim belirtmemişsin ama yine de cevaplayayım. sorunun cevabını verecek olan kurum biz değiliz. bunu için sınavı yapan kamu kurumundan dilekçe ile sınavının sonucunun neden böyle olduğunu sorabilirsin. sorunuza cevap varemiyoruz.

    YanıtlaSil
  30. ercan
    merhaba ben meslek lisesi mezunuyum 34 yaşındayım
    kpss ye girmek için yaşım sorun olurmu

    YanıtlaSil
  31. slm ben günay 2010 kpss sınavına girmek istiyorum tekstil yüksekokul mezunuyum ama bu diplomayla girersem yeterli puan alsamda kadro varmıdır yada lise dilomamla girebilirmiyim kpss de en az 120 nete mi ulaşmak gerekiyo atanabilmek için tşk

    YanıtlaSil
  32. SYN ERCAN;
    yaşınız itibariyle sınava girmeniz engel teşkil etmemektedir. rahatlıkla sınava girebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  33. syn günay;
    kpss sınavına elinizde bulunan en yüksek diplomayla girmek zorundasınız. vermiş olduğumuz netleri hedeflemenizi istememizin asıl nedeni atamalarda az tercih edilen bölüm mezunu olan arkadaşlarımızın atanma esnasında problem yaşamamalarını istediğimiz içindir. sizin ve sizin gibi pek tercih edilmeyen bölüm mezunu arkadaşlarımızın yapması gereken şey yüksek netlerle iyi puan almak olacaktır. atamalarda çok talep edilen kadrolara uygun mezuniyetiniz olmuş olsaydı 70-75 puanla bile atanabilecekken yapmanız gereken şey yüksek puan hedeflemek olacaktır. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba ben esma. Ben sağlık meslek lisesi tıbbi sekreterlik bölümünden mezunum. Atama görebilmem için 2010 yılı kpss sınavından ortalama kaç puan almam gerekir. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. Merhaba Esma,
    125 net yapmanızı öneriyoruz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  36. MRB HANDAN BEN 2 GÜN ÖNCEKİ SORUMA HALEN CEVAP ALAMADIM

    YanıtlaSil
  37. Merhaba Handan,
    Soru sorduğunuz başlıkları bi yere not ediniz.
    Cevabınız burada

    YanıtlaSil
  38. mrb ORTAÖĞRETİM SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARINDA 125 NET KAÇ PUANA DENK GELİYOR.TEŞEKKÜRLER. HANDAN

    YanıtlaSil
  39. Ortalama olarak 90 puana tekabül ediyor..

    YanıtlaSil
  40. mrb adım yasemin düz lise mezunuyum bu sene aöf sosyal hizmetler önlisansa kayıt yaptırdım ben bu sene sınava girersem düzlise mezunu olaak bilgisayar işletmenliği sertifikam var bunun bana yararı varmı nelerdir nasıl sertifikam olduğu biliniyor biz bilgimi veriyoruz .bide ben sosyal hizmetlerden mezun olursam kaç puanla atanırım ne olarak bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  41. merhaba ben selin hazır giyim konfeksiyon lisesi mezunuyum sosyoloji kazandım üni 1.sınıftayım ama kpssye girmek istiyorum bu durumda lise diplomamla girmeliyim sanırım nereleri yazabiliyorum ve kaç puan almalıyım bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. iyi gunler ben pmyo sınavına gırdım ama kazanamadım sımdı de kpss yoluyla polis memuru nasıl olabılırım kpss tam olarak nasıl memurluklar bulunuyor o mesleklere nasıl bakabılırım ?

    YanıtlaSil
  43. Merhaba Yasemin,
    Bilg. sertifikasının olması size çok büyük avantajlar sağlayacaktır. En önemlisi bilg. ile ilgili masa başı kadrolarına alınmanızı kolaylaştıracaktır. Sertifikanla ilgili bilgi vermek diye bi şey söz konusu değil. Tercihleri yaparken bilg. setifikası isteyen yerlere tercih yapabiliyorsun daha sonra memur olarak atanınca senden sertifika isteyeceklerdir zaten.
    Sosyal hizmetlerden mezun olursanız yine aynı puana yakın seviyede atanırsınız. Zaten 2010'da sınava lise mezunu olarak gireceksiniz. 125 net yapmanız gerekmektedir..

    YanıtlaSil
  44. Merhaba Selin,
    Lise diplomanızla sınava giriyorsunuz. 125 net yapmanız durumunda 2001 koduyla başlayan kadrolara siz de tercih yapabileceksiniz..

    YanıtlaSil
  45. yanlız ben lıseyı yenı bıtırdım pomem ıcın oluyo galıba dıger 6 aylık egıtımlı veya 2 yıllık yuksek ogretımlı polıslık ıcın basvuru kpss dende olmuyo mu?
    baska kpss sınavıyl aslıyede hukumet konaklarında baska nerelerde ne turlu memur olunabılır ?
    o kadar sıtelere gırıyorum dogru durust bı acıklama bulamadım cvp verdıgınıs ıvın tsk ama pomem olmaz 4 yıllık bı unıversıte olsaydı keske:( ıyı gunler cvp beklıyorum...

    YanıtlaSil
  46. Merhaba Nihal,
    Polis memuru olmak istiyorsan liseden sonra yapılan polis meslek yüksekokulu sınavlarına girmen gerekiyor. Şu haliyle KPSS ile polis olamazsınız.
    Hükümet konakları ve diğer devlet kadroları için KPSS'ye lise düzeyinden ortaöğretim olarak başvuru yapmanız yeterli. Başvuru tarihleri yukarıda. 125 net yapmanız durumunda sizde kadro alabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  47. merhaba ben ebru.kpss ye girmek istiyorum.bilişim teknolojileri bölümü lise son sınıfım.bir yere yerleştirebilirmiyim.kaç puan almam lazım.şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba Ebru,
    18 yaşını 2010 Haziran ayında dolduruyor isen KPSS'ye girebilirsin.
    KPSS'de bir yere atanabilmek için en az 130 net yapman gerekiyor.

    YanıtlaSil
  49. mrb ben ugur ben meslek lısesı elektronık bolumu mezunuyum kac puan almam gerekıyor acaba

    YanıtlaSil
  50. seçil maden
    2009 ticaret mesl.lis.muhasebe bölümü mevzunuyum.bende kpss sınavına girmek istiyorum bu sınava ne zman nerden başvuru yapabilrim.birde benm kaymakamlık belediye yada vergi dairesi gibi bi yerlerde çalışabilmem için sınavda kaç puan almam gerekli.yardımcı olursanız sevnirim...

    YanıtlaSil
  51. Merhaba Seçil ve Uğur,
    İkinizde atanabilmesi için en az 125 net yapması gerekiyor..
    Ayrıca başvuru ve sınav tarihi bu sayfanın en üstünde belirtilmiştir..

    YanıtlaSil
  52. mrh.ben hulya sag.35 yasındayım ve duz lıse mezunuyum.kps sınavına gırebılırmıyım?hangı gorevlerde sansım var.tesekkurler.

    YanıtlaSil
  53. Merhaba Hülya,
    KPSS'ye sizde katılabilirsiniz. 2001 koduyla başlayan bir çok kadroya sizde dahil olabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  54. ben derya doruk.35 yasındayım ve lıse mezunuyum.kps sınavına gırebılırmıyım?sınavdan ıyı bır puan aldıktan son yerlesebılmem mumkunmu?lıse dıplomamın dısında ne tur sertıfıkalar sansımı artırır.emegınız ıcın tesekkurler.....

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar ben şimdi 2 yıllık ünv. okuyorum 1.sınıftayım yeni ve seneye olacak olan lise düzeyi kpss girmek istiyorum bir sakıncası varmı girme yetkimiz varmı yokmu? cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  56. Merhaba Derya Doruk,
    KPSS'ye gireiblirsiniz. İyi bir puan almanız durumunda yerleşebilirsiniz. Diplomanız dışındaki sertifikalarda sizin yararınıza olacaktır..

    YanıtlaSil
  57. Furkan arkadaşımızın 2010 yılında lise düzeyinde sınava girmesinde bir sakınca yok..

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.