5 Ekim 2009 Pazartesi

2010 KPSS Lisans Başvurusu Yapmak

Daha önce KPSS'ye lisans düzeyinden girmediyseniz 2010 yılında başvuru tarihine yakın biz zamanda belirlenecek olan sınav ücretini burada bahsettiğimiz tarihler arasında *bankalara yatırmanız gerekmektedir. ÖSYM'nin başvuru süresi içerisinde yayınlayacağı aday kılavuzunu inceleyiniz ve ekteki başvuru formunu doldurup osym.gov.tr adresinde yayınlanan başvuru merkezlerinden birine gidip nüfus cüzdanı ya da fotoğraflı onaylı kimlik belgeniz ile müracat ediniz.

Daha önce KPSS'ye lisans düzeyinden girdiyseniz, daha önce şifre almamışsanız ya da hatırlamıyorsanız osym.gov.tr adresinde belirtilen başvuru merkezlerinin birinden aday şifrenizi lütfen alınız. Bu aday şifresi bundan sonra ÖSYM ile ilgili yapacağınız her sınav başvurunuzda size lazım olacaktır. Daha sonra ais.osym.gov.tr adresine giderek kullanıcı menüsünden adres ve kimlik bilgilerinizi güncelledikten sonra "Başvuru İşlemini Tamamla" butonuna basınız ve “Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır" iletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve sistemden çıkınız. Bu belgeyi saklayınız.

* Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti Bankası.

2010 KPSS-A ve B grubu Lisans Mezunları için Başvuru ve Sınav Tarihi

Geçmiş yıllardan örnek bir başvuru formu





17 yorum:

  1. Merhabalar adım nebahat, aöf çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkiler son sınıf öğrenciyim ve tek dersten bu sene tekrara yapacağım.Kpss lisans sınavına girmem gerektiğini düşünüyorum.Ama hangi oturumlara katılmam gerektiğini tam olarak bilemiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. selam naz ben antropoloji mezunuyum. nerelere atanıyoruz, geçmiş yıllarda verilen kadro durumu hakkında bilgi verirmisiniz. kendi alanı dışında başka bölümlere atanıyormuyuz bunun için ne yapmalıyım?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. SYN nebahat ;
    sınavdan ne istediğiniz önemlidir.
    bakanlıkların açacak olduğu sınavlara da girmek istiyorsanız eğer. cumartesi sabah oturumu ve bazar günü yapılan diğer 2 oturuma da katılmalısınız ama ben memur olacağım B grubu olarak atanmak istiyorum diyorsanız sadece tek oturuma girmeniz yeterli olacaktır. diğer oturumlara girmeniz kpss atamalarında kullanılan kpss 3 puan türünü etkilememektedir. yani gireceğiniz diğer oturumlar size dezavantaj değildir. şimdiden başarılar dilerim.

    önemli olan ne istediğinizdir. sınavda diğer bölümlere de girmeniz sizin için

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Naz,
    Antropoloji ve arkeoloji bölümlerinden mezun olanlar KPSS sonrası kendi alanlarından kadro açılmıyor. Ama bu sene ne olur bilemem.
    Bunun dışında KPSS'ye Lisans B grubundan girerek düz memurluk için başvuruda bulunabilirsin. Başarılar..

    YanıtlaSil
  5. mrb ben sahra.
    bu sene radyoloji mezunuyum geçen sene deneme amaçlı kpss ye girmiş 57puan almıştım ama bu sene hangi kategori sınavına gircem bilmiorum..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Sahra,
    En son radyoloji bölümünü bitirdiğiniz için sınava önlisans düzeyinde gireceksiniz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  7. kamu yönetimi mezunu olanlar kpss lisansta sadece genel kültür ve genel yetenek çözerek düz memur olarak atanabilirmi ortalama kaç netle atanabilir
    pazar sabah ve pazar öğleden sora hangi bölümleri çözeceğiz hiç bilgim yok bu konuda
    pazar sabaha girsem sadece ne olur pazar sabah öğlene girsem ne olur
    hangilerini çözmek zorundayım hangilerini çözmicem benim bildiğim hukuk iktisat kamu yönetimi maliye işletme muhasebe bunların hepsini mi çözmek zorundayız

    YanıtlaSil
  8. ela
    merhaba ben yurt disinda yasiyorum en son 2005 kpssA ya girmistim ve sifremi bilmiyorum bu sene sinav tarihinde gelebiliyorum bu nedenle basvuruyu bir yakinim gerekli evraklarla yapabilirmi?ayrica bu evraklar nelerdir vekalet vermem gerekirmi sifrem icin?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Ela,
    Vekalet vermeniz durumunda yakınınız sizin adınıza işlem yapabilir.

    YanıtlaSil
  10. Kamu yönetiminden mezun olan arkadaşım düz memur olmak için ctesi oturumuna katılıp GY-GK sorularının %90'ına yakın net yapması gerekir. Soruları ve oturumları incelemek için buradan.
    Eğer diğer bakanlıkların da kadrolarına başvurmak istiyorsan Pazar oturumuna da katılmak zorundasın. Başarılar.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba ben derya
    jeofizik mühendisliği mezunuyum. hangi memurluklarda şansım var yada hiç mi yok? hangi oturumlara girersem yada ne yaparsam şansımı artırabilirim?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. syn derya;
    atamalarda 4681 kodyla başvuru yapacaksınız.
    bakanlıkların yapacak olduğu sınavlara da girmek istiyorsan pazar oturumlara da katılmalısın. kurumların açacağı kadroları bilemediğimiz için şimdiden cevap veremiyoruz. yapmanız gereken sadece sınava hazırlanmak olacak şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  13. lisans mezunu olarak 2009 kpss girdim 1979 doğumluyum kpss de yaş sınırı varmı? 2010 için başvuru yapabilirmiyim?tşk.serap

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Serap,
    KPSS'de A grubu harici tüm yaş sınırlamaları kaldırılmıştır.
    2010'da B grubundan lisans mezunu olarak başvuru yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba esma ben bılgısayar ısletmenı mezunuyum gecen yıl 87 puan aldım ama yerlesemedım bu yıl tekrar gırmeyı dusunuyorum acaba aldıgım puan bu yılkı sınavı etkıler mı artı bu yıl yerlese bılmem ıcın en az kac net yapmam gerekır...
    tesekkurler...

    YanıtlaSil
  16. syn esma;
    ne mezunu olduğunu yazmışsın güzel fakat ortaöğretim mi önlisans mı tekrar yazarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  17. Selam;
    Ben Fen Edebiyat Fak. Türk Dili ve Ed. Bölümü mezunuyum. Formasyonum yok. Memurluk için B grubundan sınava gireceğim 2010'da; fakat hangi alanlardan (kodlardan) tercih yapabileceğimi bilmiyorum. Ayrıca 2010'daki sınav puanım kaç yıl geçerli olacak ve hemen o yıl başvuruda bulunabilecek miyim?
    Ayrıca memur olduktan sonra formasyon alıp öğretmenliğe geçme şansım var mı? Bu tür soruların net ve doğru cevabını resmî olarak hangi kaynaklardan öğrenebiliriz?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.