13 Kasım 2010 Cumartesi

EĞİTİM BİLİMLERİ SINAV SORULARI SIZDIRILDI DA YA GY.GK. SORULARI....


                   KPSS sorularının önceden sızdırıldığı gün gibi ortada olduğu tekrar edilen bu sınavla birlikte ortaya çıkmıştır .       peki ya hırsız olarak gösterilen öğretmen adayları mı suçlu yoksa soruları dışarıya sızdıran kişiler mi. bu sonuçlar manidardır. medya aracılığı ile yapılan ( kopya sıkandalı ) diye söylenen fakat soruların önceden sızdırılması nedeniyle binlerce kişinin hakkının yendiği bu sınavın tümü niye iptal edilmedi o da anlasılmış seğildir.  birde akılları karıştıran soru şudur ki puanlamada %40 ıetkileyen eğitim bilimleri sınavının soruları sızdırıldı da %60 etki yapan GK GY sorularının sızdırılmadığı söylenmektedir.
                   Aslında eğitim bilimleri sınavı da iptal edilmeyecekti fakat sayın Koncu' un araştırmaları sayesinde eğitim bilimleri sorularının önceden SIZDIRILDIĞINI bulması sonucu yök ve ösym köşeye sıkışmıştır ve bu olayın sonucunda en az zararla kapatılıp üstünün örtülmesi amacıyla öğretmenlerimiz hırsız damgası yemişlerdir. peki GK GY sızdırılmadı mı bu da anlaşılmış değildir. eğer sayın koncuk o soruları bulmamış olsaydı hakkıyla puan alan öğretmenler ya atanamayacaktı ya da istedikleri yerlere gidemeyeceklerdi. şu anada sadece memur olmak isteyen ve hakkını arayamayan memur adaylarının hakları kim tarafından verilecektir.
                    Öğretmen olamayacak olan ve GY GK Sorularının tamamına yakınını doğru cevaplayan bu çok çalışkan adaylar eğitim bilimleri tekrar sınavında başarısız oldukları için hakkıyla memur olmak isteyen, insanca yaşamak, sosya hakları devlet kapısında arayan adayların haklarını gasp ederek memur olacaklarıdır, adalet isteyenler de nerededir.
                     Adalet birilerini fırsatçı ilan ederek sınavın tamamının tekrar edilmesini önlemek mi yoksa çalışarak hakettiği puanı alan kişilerin önüne geçen hırsızlara göz yummakmıdır.
                     Sayın YÖK Başkanı da bilmektedir ki soruların tamamı sızdırılmıştır. Talihsizliktir ki  Sayın KONCUK' un GK GY sorularının da sızdırıldığını bulamaması nedeniyle bu olay da bu şekilde kapıtılmaya çalışılmıştır. Şimdi adalet bunun neresinde. hırsızlar mı , soruları sızdıranlar mı , ÖSYM mi , soruları sızdırıp haksız yere memur olacak olanlar mı yoksa hakkı yenen ve mağdur olan binlerce aday mı. adildir.

                    Haklı olan kimdir, fırsatçılık yapanların yaygara kopardığını söyleyen ve binlerce kişiyi yapmış oldukları basiretsiz uygulamaları nedeniyle çaresiz bırakanlar mı. yoksa hakkı yenilerek bu çaresizliğe itilenler mi. birileri haketmedikleri yerlere gelecekler ve ne kadar başarılı olacakları da meçhuldür.
        
                    ÖSTYM nin yapacağı tek birşey vardı o da daha önce sırdırıldığı söylenen polis okulu sınav sorularının sızdırılması olayından sonra güvenlik önlemlerinin artırılıp bu olayı yapanları bulmak ve hiçbir şekilde kimseyi mağdur etmeden daha önceleri olduğu gibi adil bir sınav yapmalıydı fakat bunlar gözardı edilerek, görmezden gelinerek hırsızlar teşvik edilmiştir. sonuçta da binlerce kişi mağdur edilmiştir.

                   Artık gelişen bunca olaydan sonra hakkaniyet dağıtımı yapılamayacağı ortaya çıkmıştır ve çalışarak biryerlere gelmek isteyen kişilerin de önü kapatılmıştır ama en azından bundan sonraki sınavlarda daha iyi hareket edilmesi gerektiği anlaşılmıştır. Savcılık soruşturması sonucunda inşallah suçlular  bulunur ve gerçekler gün yüzüne çıkar. Bekleyecek ve göreceğiz...

                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.