14 Mayıs 2010 Cuma

MEB, Haziran ayı öğretmen atama kılavuzunu ve kontenjanları yayımlandı

MEB logosuMilli Eğitim Bakanlığı bir ilke imza atarak Haziran ayındaki kadrolu öğretmen atamalarında kullanılacak kılavuzu ve öğretmen atama kontenjanlarını yayımladı. Açıklanan kılavuza göre, Sınıf öğretmenliği 2 bin 737, İngilizce 795, rehber öğretmen 746, okul öncesi öğretmenliği 727 kontenjan ile en çok atama yapılacak branşlar olacak. Başvurular, 17-31 Mayıs tarihleri arasında yapılabilecek, atamalar 4 Haziran'da gerçekleştirilecek.
Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu (Haziran 2010)
Milli Eğitim Bakanlığı, Haziran 2010 kadrolu öğretmenlik atamalarında geçerli olacak "Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzunu" yayımladı. Kılavuzu görmek için tıklayınız.

1. İLGİLİ MEVZUAT
a) 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu,
b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
c) 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun,
ç) Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun,
d) 7201 sayılı Tebligat Kanunu,
e) Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,
f) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik,
g) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik,
ğ) Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarihli ve 80 sayılı Kararı,
h) Beden Eğitimi Öğretmenliği Mezunu Millî Sporcular.
2. GENEL AÇIKLAMALAR
2.1. Bu kılavuz, öğretmenlik için aranan genel ve özel şartlar, başvuru, tercihler ve atamaya ilişkin esas ve usullerin belirlenmesi amacıyla hazırlanmış olup içerik olarak başvuru, atama, göreve başlama iş ve işlemleri ile eklerden oluşmaktadır. Bu süreçler alt başlıklar hâlinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. PDF formatındaki kılavuz http://personel.meb.gov.tr internet adresinden indirilebileceği gibi konu başlıkları seçilerek ayrıntılı açıklamaya ulaşılabilecektir.
2.2. Bir önceki atama dönemine ait başvuruların geçerlilik süresi, Haziran 2010 atama dönemine ait duyuru tarihinde sona ermiştir. Atanamayan adayların gerekli şartları taşımaları hâlinde yeniden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
2.3. Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar, gerekli şartları taşımaları kaydıyla ilk atama kapsamında kadrolu öğretmenlik için başvuruda bulunabileceklerdir. Kadrolu öğretmenliğe atanamayanlar, bulundukları eğitim kurumundaki görevlerine devam edeceklerdir.
2.4. Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmenliğe görevlendirilmeden önce kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet memuru olarak görev yaparken ayrılmış olanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 97’nci maddesinde belirtilen bekleme süresini başvuruların son günü itibarıyla doldurmuş olmaları gerekmektedir.
2.5. Hâlen silâhaltında bulunanlar ile atamanın yapılacağı tarihten sonraki celp dönemlerinde sevke tabi olanlar başvuruda bulunabileceklerdir. Bu durumda olup atananlar, terhis tarihini takip eden bir ay içinde atandıkları il millî eğitim müdürlüğüne başvurarak göreve başlamak durumundadırlar. Sevke tabi olduğu celp döneminde askere gitmeyerek bakaya kalanlar ise haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair mahkeme kararı ya da savcılık belgesiyle başvuruda bulunabileceklerdir.
2.6. Adaylar; sağlık, askerlik, adli sicil ve emeklilik durumlarını başvuru esnasında elektronik başvuru formunda beyan edeceklerdir.
2.7. İlk defa kadrolu aday öğretmen olarak atananlar, Devlet memurluğunda ve öğretmenlikte adaylıkları kaldırıldıktan sonra özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
2.8. Açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ile açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama çeşitleriyle atananlar, özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için son olarak atandıkları görev yerlerinde en az bir yıl süreyle görev yapmış olmaları gerekmektedir.
2.9. Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlen aday veya asıl Devlet memuru olarak görev yapanlar ile bu görevden adaylığı kaldırıldıktan sonra ayrılmış olanlar; hizmet süresi üstünlüğü esasına göre açıktan atama / kurumlar arası atama çeşidi ya da istemeleri hâlinde geçerli olan KPSSP10 sonucuna göre ilk atama çeşidiyle başvuru yapabileceklerdir. Bunlardan hâlen Devlet memuru olarak görev yapanlardan KPSS sonucuna göre başvuru yapacak olanlar, başvuru esnasında EK-5/a ve EK-5/b ile görevli oldukları kurumun muvafakat vermeye yetkili amirinden onaylı muvafakat almak durumundadırlar.
2.10. Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu millî sporcularımızdan; Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Üniversiad Oyunları, Akdeniz Oyunları ile Dünya Askeri Oyunlarında ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler ve ümitler kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa şampiyonlarında ilk üç dereceye girenler ile belirtilen yarışmaların takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek millî sporcu belgesi almış olanlar, KPSS şartı aranmaksızın başvuru yapabileceklerdir. Bu kapsamdaki başvurular, elektronik ortamda alınacak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Bakanlıkça elektronik ortamda onaylandıktan sonra değerlendirmeye alınacaktır. Başvuruların son günlere bırakılmaması hususu adayların yararına olacağından özellikle başvuru ve onay süresine dikkat edilmesi gerekmektedir.
2.11. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının İlgi (i) Kararı gereği üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği ile Anaokulu Öğretmenliği bölümü mezunlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği alanına başvuru hakları bulunmamaktadır. Öğretmen adayları Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği programı ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği programlarının birbirine eşdeğer olduğu yönündeki 08/07/2004 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararını ibraz ederek başvurularını onaylattıkları tespit edilmiştir. Ancak, bu kararının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 29/06/2009 tarihli ve 2848/18852 sayılı yazıları ile iptal edildiği hususu Bakanlığımıza bildirilmiştir. Bu belgenin geçerliliği bulunmamaktadır.
2.12. Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin “Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması” başlıklı bölümün 9’uncu maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Gerçek dışı beyan ve usulsüz işlem” başlıklı bölümün 54’üncü maddesine göre, gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında Bakanlığımızca yasal işlem yapılacağı hususunun başvuru sahiplerince bilinmesi gerekmektedir.
2.13. Bu kılavuzda yapılan açıklamalara ek olarak başvuru süresi içinde olabilecek değişiklikler ile uygulamalara yönelik açıklamalar Personel Genel Müdürlüğünce, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinde başvuru süresince duyurulacağından ilgililerce takip edilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.