9 Ekim 2009 Cuma

KPSS 'de Yaş Sınırı Kalktı

Danıştay 12. Dairesi tarafından alınan karar ile KPSS için şart koşulan 27 yaş sınırlaması kaldırılmıştır.

Not: Yaş sınırlaması, KPSS - B grubuna dahil olan önlisans, ortaöğretim ve lisans mezunları için kaldırılmıştır.
Yaş sınırlaması, KPSS - A grubuna dahil olan lisans mezunu adaylar için bu kurumların tercihlerine göre 30-35 yaş arasında değişmek üzere halen uygulanmaktadır.
A grubu yönetici kadroları için kurumlar yaş sınırlamalarını 30 yaş üzerinden kendi yönetmeliklerine göre sınırlama koyabilirler.

Ayrıca öğretmen adayları için;
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesine göre öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak şartı aranıyor.

20 yorum:

  1. mrb ben hilal.aöf işletme 4 ü okuyacağım bu sene.ve 2010 dakikpssye girmek istiyorum.eğer okulu bitiremezsem ve kpssden yeterli puanı alıp yerleştirilirsem benim durumum ne olur.aydınlatırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hilal,
    Eğer KPSS'ye lisans grubundan girip kazanırsanız ama mezun olamazsanız memurluğunuz iptal edilir.
    O yüzden mezun olacağınızdan emin iseniz lisanstan giriniz, değilseniz önlisanstan giriniz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben bulut 81 doğumluğum 2010 kpss sınavına girebiliriyim 2 yıllık mezunuyum

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Bulut 2010 yılında sizde KPSS'ye girebilirsiniz..

    YanıtlaSil
  5. slm ben hülya aof halkla ilişkiler mezunuyum ve 37 yaşındayım..yaş sınırı kalktıysa sınava girebilirmiyim..yada girsem yerleşme ihtimalim ne olur?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Hülya,
    KPSS'ye B grubundan lisans düzeyinde girebilirsiniz. Her hangi bir sınrlama yok. Başarılı olduğunuz takdirde elbette yerleşme şansınız mevcut.

    YanıtlaSil
  7. ben meslek lisesiçocuk gelişimi mezunuyum yaşım 33 2010 yılındaki kpss sınavına girebilirmiyim ilginize teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  8. 15 Ekim 1980 doğumluyum 2010 KPSS A grubu sınavına girebilir miyim?
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  9. Meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu arkadaşımız KPSS'ye girebilir yaş sıkıntısı olmaz..

    15 Ekim 1980 doğumlu arkadaşımız 2010'da KPSS'ye A grubundan girebilir fakat atanmalar konusunda sorun yaşar..Tavsiye etmiyoruz..

    YanıtlaSil
  10. merhaba ben sibel
    1996 tekstil önlisans mezunuyum 1975 doğumluyum ve 35 yaşından gün alıyorum.kpss ye girebilirmiyim . eğer girebilirsem başvurumda hangi alanları tercih edebilirim.

    YanıtlaSil
  11. syn sibel;
    normal şartlar altında sınava katılabiliyorsun ve hakkın bulunmaktadır. fakat sınavdan iyi bir puan alman gerekmektedir. onun için de 150 sorudan 120 net hedeflemelisin ve 2001 ile açılan kadrolara başvuracağın gibi sanmıyorum ama ihtimalle kendi bölümünden de başvurabilirsin.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Ben Abdül.2000 de meslek lisesi tekstil boya-apre bölümü mezunuyum.kpss de şansım atamalar konusunda ne ölçüdedir ?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Abdül,
    Kendi bölümünüzden atanma şansınız pek yok. Fakat yeterli derecede puan aldığınızda 2001 kodu kadrolarına girme şansınız var.

    YanıtlaSil
  14. merhaba,2009 haziran da yapılan kpss sınavına girdim,18-25 kasım daki kpss tercihlerine katılma şansımız var mıdır?

    YanıtlaSil
  15. serap
    merhabalar ben 2008 de önlisasan olarak sınava giridm ve 86 puan aldım şuan lisans mezunuyum ben burada soru soran muhaseb mezunu olan arkadaşımıza verilen cevabı gördüm aklıma takıldı ösymyi aradım ve ösymden bana verilen cevap şuydu ben sınava önlisans olarak başvurdugum için sınvadan sonra mezuniyetim degişsede bunun tercihlerimde sorun yaratmayacagını söylediler ama burada verilen cevapta sorun olabilir cevabını gördüm kafam karıştı...(

    YanıtlaSil
  16. SYN SERAP;
    sorunuzu anladım. problem olan şey şudur. 2008 yılında kpss ye girmişsiniz ve bu sınava başvurada bulunduğunuz anda önlisans mezunu durumunda olduğunuz aşikar. Bizim burada uyarı yaptığımız durum da burada başlıyor. bu sınava başvuracak olan arkadaşların sınava başvurdukları anda ne mezunu oldukları önemili. altını çiziyorum ortaöğretim yada önlisans diploması olan biri sınav başvurusu esnasında bir yüksek bölümde okuyorken ve sınava başvurusunu yaptığı gün itibariyle okumuş olduğu bu üst bölümden musun olmuşsa problem başlıyor. fakat sizin durumunuzda olup da önlisan diplomasıyla sınava başvuru yapıp bu başvuru tarihinden sonra bir üst seviye olan lisans diplomasını almanız durumunda herhangi bir problemle karşılaşmazsınız. problem yaşayan arkadaşlar genellikle şu düşüncede oluyorlar bende ortaöğretim, önlisans ve varsa lisans diploması var istediğim seviyeden sınava girebilirim yada bir üst seviyeden diploma alabilecek durumda olan kişi. genellikle açıköğretim fakültesi okuyan arkadaşların başına gelen bir olaydır.
    örnek. ali önlisans sekreterlik bölümü mezunu ve 2008-2009 yılında lisans öğrenimine devam etmeye başlıyor 2009-2010 yılı (2010 yılı haziran ayı itibariyle final sınavına katılacak) ve yıl kaybetmeden 3. sınıfı bitirip 4. yılını da okumakta lisans sınav başvuru tarihi mayıs 2010 yılı ali de düşünüyor ki ben lisansdan daha şanssız olurum en iyisi mi önlisansdan başvuru yapayım diye düşünerek 2010 yılı haziran ayında da lisan final sınavlarına katılıyor ve ali o iki günlük sınav döneminde bütün derslerini vererek diploma alma hakkını elde etmiş bulunuyor ne zaman sınava girdiği tarih onun diploma tarihi olmuş oluyor ve haziran ayı son haftası başlayan önlisans kpss başvurusu yapıyor. yani tamamen büyük bir hata yapmış oluyor. aslında alinin yapması gereken iki şey var bitirebilecek olduğu lisans seviyesinden başvuru yapmak ya da önlisans kpss başvurusu yapacaksa başvuruyu yaptığı tarihten sonra lisans bölümünü bitirmesi gerekir. yani haziran ayı başında girmiş olduğu lisans sınavından bir iki ders bırakıp, haziran sonu önlisans başvuru yapıp ağustos ayında da lisans diplomasını aldığında hiçbir problemle karşılaşmayacaktır. çok açık ve net anlatmışımdır umarım.
    sizin durumunuza gelince siz atamalarda gönül rahatlığıyla önlisans'dan başvuru yapabilirsiniz.
    ama 2010 yılındaki sınava girmeyi düşünüyorsanız eğer elinizde bulunan lisans diplomasıyla sınav başvurusu yapmalısınız.

    YanıtlaSil
  17. 2009 haziranda kpss ye girenlerin de 18-25 kasımda tercih yapabileceğini söylemişsiniz fakat ösym nin sayfasında 2008 kpss ye girenlerin tercih yapabileceği yazıyor.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim çünkü aklım iyice karıştı

    YanıtlaSil
  18. 2009 yılında kpss tarafından yapılan sınav puanıyla atamalara başvuru yapılamamaktadır. arkadaşım tarafından yanlışlıkla verilmiş bir cevaptır.özür dileriz.şu anki atamalara başvuru için 2008 yılı sınavı geçerlidir.
    2009 yılında yapılan sınav sonuçlarıyla ancak A grubu ve öğretenlik için kullanılabilmektedir.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar, 36 yaşındayım bir kamu kuruluşunda 8 yıl sözleşmeli özel güvenlik (Güvenlik özelleştiği için işciliğe gectim) şimdi 2 yıllık işciyim,bu yıl A.Ö.f k.yönetimi son sınıftayım,2010 kpss'ye girme hakkım var mı? eğer varsa hangi düzeyde? iyi puanla memurluğa geçiş şansım var mı?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. slm, ben ela
    ben 30 yaşındayım açıköğretim işletme ve ardında tarım bölümünü bitirdim sınava hangi düzeyden girmem doğru olur

    teşekürler

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.