11 Eylül 2009 Cuma

MEB'den 2009-2 Öğretmen Atamalarına İlişkin Duyuru

Öğretmen Atama Duyurusu

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu hükümleri çerçevesinde 31 Ağustos - 11 Eylül 2009 tarihleri arasında alınan başvurulara dayalı olarak gerekli şartları taşıyanlardan ilk atama, açıktan atama, kurumlar arası atama ve millî sporcuların sınavsız olarak Beden Eğitimi alanına atama biçimleriyle 4.800 kadrolu, 11.000 sözleşmeli öğretmen ataması / görevlendirmesi yapılacaktır.

Eğitim kurumu bazında yapılacak olan atama ve görevlendirmeler; 14 Eylül 2009 Pazartesi günü saat 10.00'da Bakanlık merkez binasında bulunan Başöğretmen Salonu'nda yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu ile birlikte Bakanlığımız bürokratları, öğretmen adayları ve aileleri ile basın mensuplarının da hazır bulunacağı programda atamalar bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Sonuçlar aynı gün Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Kadrolu öğretmenliğe atananlardan 2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Kılavuzu'nda belirtildiği üzere göreve başlama esnasında istenen belgeleri hazır olanlar 15 Eylül 2009 tarihinden itibaren atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine başvurarak görevlerine başlayabileceklerdir.

İlgililere ve görevlilere duyurulur.
2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu için

9 yorum:

  1. MERABALAR BEN AÖF 4 SINIF İŞLETME OKUYORUM VE ÖNLİSANSA GİRMEK İSTİYORUM HAZIRAN AYINDA OKULUMU BITIRSEM EĞER VE ÖNLİSANSA GİRME HAKKIM OLUR MU MAYISTAKI BAŞVURULARDA MEZUN DURUMUNDA OLMUYORUM AMA EKIMDEKI SINAVDA MEZUN DURUMUNDA OLUYORUM BU KONUDA AYDINLATIRSANIZ SEVINIRIM TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  2. syn seval ;
    kpss ye hangi diplomayla girmeliyim sayfamızı incelemenizi istiyorum. daha sonra tekrar kafanızdaki soruya cevap vereceğim. çok ters bir durumla karşılaşmanı istemem.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Seval,
    Sorunun yanıtını vermişsiniz zaten. Haziran ayında lisanstan mezun oluyorsanız siz önlisanstan giremezsiniz. Girseniz bile ileride sana "Siz lisans mezunusunuz ama önlisanstan girmişsiniz bu durumda sınavınız iptal olur." derler. O yüzden sizin durumunuzda en mantıklısı lisanstan sınava girmektir. Ama illa önlisans gireceksiniz eğer 2011'de mezun olmanız gerekiyor. Bu da yıl kaybı demek. Ama lisanstan girip de mezun olamasanız bile aldığınız puanı 2 yıl boyunca kullanabiliyorsunuz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  4. merhabalar ben daha öncede soru sormuştum cevabını almıştım ama şimdi sorulan bir sorunun cevabını okudum kafam karıştı ben 4.sınıf işletme ögrencisiyim daha önce 2 yıl işletme okudum aöfden devam ediyorum ben sınava önlisans olarak girmek istiyorum ve haziranda mezun olmayıp eylüldeki büte ders bırakıp orda geçmeyi planlıyorum ama seval arkadaşımızın sordugu soruda 2011 de mezun olup 1 yıl kaybınız olur demişsiniz ben şimdi eylüllde dersimi versem ilerde sorun olmayacak diye biliyorum ama burdaki sorunun cevabında kafam karıştı ...

    YanıtlaSil
  5. melfu merhalar ben soru sormuştum adımı yazmayı unutmuştum
    ben burdan yine sormuştum bana verilen cevap şuydu sınava başvuru sırasında önlisans olarak gir bütünlemede dersini ver atamalar sırasında lisans mezunu olsam bile sorun olmayacagını söylemişlerdi ama şimdi siz diyorsunuz ki sınava önlisans olarak başvurun ama atamalar sırasında lisans mezunu olmayaın diyorsunuz daha önceki sordugum soruda böyle demediniz ben anlayamadım ya... okul uzatmana gerek yok dediniz

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Melfu,
    Bizde size şöyle bi yanıt vermiştik:

    Önlisanstan girmek istediğine göre Haziran ayında lisanstan mezun olmaman gerekiyor. Bu durumda tek bir dersini Ağustos ayındaki bütünleme sınavlarına bırakarak önlisanstan sınava girmelisin. Böylelikle önlisans başvurunu yaptığın sırada henüz mezun olmadığın ama daha sonra sınava girdikten sonra mezun olacağından hiç bir sorun yaşamazsın.

    Sizin durumunuz bu kadar net. Anlaşılmayan nokta yok sanırım.

    Yani önemli olan başvuru sırasında hangi durumda isen o durumunla başvuru yapacaksınız.

    Yukarıdaki Seval arkadaşın sorusu sizinkinden farklı ama durum itibariyle aynı..

    Şimdi Seval ve Melfu Haziran ayında lisanstan mezun olup da Temmuz ayında önlisans başvurusu yaparsanız ikinizin de hakları iptal olur. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz.

    Anlaşılmayan nokta var mı?

    YanıtlaSil
  7. syn meflun;
    bizim burada yapmakta olduğumuz şey gençlerin başına gelebilecek olan teknik sorunların bertaraf edilmesini sağlamaktır. kesinlikle insanlara şunu yapın bunu yapın demiyoruz, yapmanız gereken şeylerin sonucunun nelere malolacağını anlatmaya çalışıyoruz. diploma ile ilgili olan bu sorun şu anda davalık durumdadır ve sonucu daha belli değildir, sınava girecek olan kişiler kendi durumlarına göre bir alt diplomadan sınava girdiklerinde daha şanslı olacaklarını düşünmektedirler, defalarca kere yazmama ve uyarmama rağmen gene diyorum bu olay tamamen teknik bir konudur, eğer başvuru yapacağınız alt diploma atamalarda tercih edilen bölüm ise düşük puanlarla atanma imkanı bulunmaktadır, bunun için kişi araştırma yapmalıdır. benim bitirdiğim bölümden daha önceki atamalarda nerelere kadro açılmış ve kaç puanla atanabilirim, ve bu sınavdan kaç net çıkartıp nasıl bir puan alabilirim olacaktır. ve kişi bu soruların aynısını bitirecek olduğu lisans bölümü,sorular muhtemel açılacak kadrolar, atanma şansı yapacak olduğu net ve alabileceği puana bakarak oturup düşünmeli ve daha sonra kararını ona göre vererek nasıl hareket edeceğine karar vermelidir. uyarıları dikkatli şekilde takip etmeni öneririm. yapacak olduğunuz bir hata size 2 yıl gibi bir zaman kaybı olarak geri dönecektir. bu ihtimalleri de hesaplayarak çokca çalışıp sonra da sınavdan alacak olduğunuz iyibir puanla atanmayı beklemekten başka durumunuz bulunmamaktadır. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. ben FATMA safranbolu myo geleneksel el sanatları mezunuyum 2010 kpss ye gireceğim hangi bölümlere atanma şansım var ve kaç puanla yada kaç netle ayrıca bu bölümden mezun olduğum için sadece bu bölümle mi atanma şansım var önlisantan girdiğim için önlisanstan bitridiğim bölümle mi sınırlı kalacak.eğer böyle bi durum söz konusuysa lise mezunu olarak girebilirmiyim.lise mezunu olarak girdiğimde değişen ne oluyo lise yada önlisans katagorisinde girmek kpss açısından neyi değiştiriyo ne gibi öncelikler katıyo yada katmıyo.LÜTFEN YARDIMCI OLUN SORULARLA BOĞUŞUYORUM BELİRSİZCE ÇALIŞMAK ZOR OLUYO:)TEŞEKKÜRLER YARDIMLARINIZ İÇİN

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Fatma,
    Eskiden istediğiniz düzeyde KPSS'ye girebiliyorsunuz. Şimdi haksızlık olmaması açısından yeni bir düzenleme yaptılar. Bundan sonra kim hangi okul mezunu ise o düzeyden KPSS'ye girecek. Size en son önlisans bitirdiğiniz için KPSS'ye önlisans olarak gireceksiniz. 125 net yapmanız durumunda 3001 kodu ile başlayan kadrolar ve halkevleri kadrolarında kolaylıkla kadro alabilirsiniz..

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.