30 Eylül 2009 Çarşamba

2010 KPSS-A Lisans Mezunları

Başvuru tarihi: Yaklaşık olarak 26 Nisan- 24 Mayıs 2010 tarihleri arasında aday başvuruları alınmaya başlayacaktır.

Sınav tarihi: 2010 Haziran ayının son hafta sonu.

Sınavda karşınıza çıkacak sorular:
Cumartesi sabah oturumu:
-30 Türkçe,
-30 Matematik,
-30 Tarih,
-18 Coğrafya,
-12 Vatandaşlık Bilgisi.

-60 Almanca,
-60 Fransızca,
-60 İngilizce.

Cumartesi öğleden sonra oturumu:
-120 Eğitim Bilimleri

Pazar sabah oturumu:
-40 Hukuk,
-40 İktisat,
-40 İşletme,
-40 Maliye,
-40 Muhasebe.

Pazar ögleden sonra oturumu:
-40 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
-40 Ekonometri,
-40 İstatistik,
-40 Kamu Yönetimi,
-40 Uluslararası ilişkiler.

2010 KPSS Lisans Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lisans KPSS A grubuna dahil olan adaylar(Müfettiş, Uzman, Denetmen ve Kontrolörlük yardımcılığı vb. ve öğretmenlik) bu başlık altından sorunlarını dile getirebilirler.

29 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben AMerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunuyum.Memur olmak için sınava girmek istiyorum ancak öğretmen olmak değil normal bir memur olmak istiyorum.Bunun için hangi oturumlara girmeli ve hangi puan türünü göz önünde bulundurmalıyım?Etrafımdaki herkes İngilizce bilgimin memuriyet için önemli bir avantaj sağlayacağını söylüyor.Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  2. SYN mya;
    normal şartlar altında tüm oturumlara katılabilirsin. kpss'b den atanmak istiyorsan.
    puan türün kpss'3 atanma kodun ise 4001 ve kendi alan kodunu kullanabilirsin. yalnız buradaki dezavantaj senin muhtemel tercihlerinin az olacağıdır. diğer oturumlara da katılarak şansını artırabilirsin. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunuyum. liselerde psikolojik danıçman olmak istiyorum. bunun için kpss'den kaç puan almalıyım ve benim için kpss'nin kapsamı ne olacak hangi derslerden sorumlu olacam

    YanıtlaSil
  4. merhaba kımya muhendıslıgı mezunuyum 1977 dogumluyum 2010da hangı oturuma katılabılırım ve yas durumu nasıl oluyor.mesut akyol

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Ben işletme mezunuyum yaşım 27 A grubundan sınava gireceğim şansımı denemek için ama vergi dairesinde normal bir memur olmak istiyorum İzmir de. Daha önce kaç puanla nerelere atanıldığını bulamıyorum.Böyle bir site var mı hangi puanla nerelere atanılmış öğrenip hedef koymak istiyorum yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
  6. işletme mezunuyum kaymakamlık sınavına hazırlanıyorum. kpss'de hangi derslerden sorumlu olacağım

    YanıtlaSil
  7. merhaba ben kamu yönetimi mezunuyumm yasımm 31 olmus olacak müfettişlik için yas sınırı ne.yada benim satlarımda nereleri tavsiye edrsiniz tesekkürler

    YanıtlaSil
  8. İktisadi ve İdari Bilimler Fak., İşletme Bölümü mezunuyum.5 yıl kadar muhasebeci olarak çalıştım. Memur olabilmem için hangi puan türünde ve hangi oturum yada oturumlara katılmam gerektiği hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. zeliş
    Saygılar, 10Ekim2009

    YanıtlaSil
  9. merhaba ben hatice açık öğretim okul öncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim hangi oturumlarda sınava gireceğim

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Oktay,
    KPSS'ye A grubu ve öğretmenlik düzeyinden gireceksiniz. KPSS'de 85 puan almanız yeterli. KPSS'de GY ve GK dahil aynı zamanda eğitim bilimleri oturumuna da katılmanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Mesut Akyol,
    KPSS'ye B grubundan girebilirsiniz. A grubu için yaş sınırı halen 30.
    Hangi oturumlara katılmanız gerektiği sizin isteklerinizle alakalı olan bir durumdur. Eğer düz memurluk istiyorsanız sabah oturumunda GY-Gk katılmanız yeterli. Ama uzmanlık isteyen bakanlıkların açtığı kadrolara da girmek istiyorsanız pazar oturumlarına da girmelisiniz..

    YanıtlaSil
  12. Vergi dairesinde memur olmak isteyen arkadaşım osym.gov.tr sitesinden geçmiş yıllara ait yapılan atamalar konusunda araştırmalar yapabilir.

    YanıtlaSil
  13. Kaymakam olmak isteyen arkadaşımız yabancı diller haricinde A grubundan tüm oturumlara katılıp çok yüksek bir puan almayı hedeflemelidir. Bunun için size şu kadar net yapın diyemeyeceğiz. Çıkabildiğiniz kadar yüksek netler çıkartınız. Hedefiniz sürekli daha iyisi olmak olsun. Çünkü kaymakam alımları çok kısıtlı ve sizin yerleşebilmeniz için en iyiler arasında olmanız gerekiyor..

    YanıtlaSil
  14. Müfettiş olmak isteyen arkadaşım için,
    KPSS'de A grubu haricinde yaş sınırı kaldırıldı.
    Sizin de isteğinize göre dahil olduğunuz grup A grubu oluyor. Bu durumda kurumlar veya bakanlıklar kendi yönetmeliklerine göre müfettiş yaşını 30 yaşını aşmamış olmak ya da bazıları 35 yaşını aşmamış olmak gibi sınırlar koyabiliyorlar. Bu durumda A grubundan girersiniz fakat müfettiş olma konusunda bazı kurumlarda yaş engeline takılabilirsiniz. Bu konuda sizi uyarmış olalım.

    Ama siz yine de A grubundan girin derim. İlla müfettiş olmanız şart değil. Başka kadrolarda da şansınızı deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Zeliş,
    Sanırım düz ve orta düzey memur kadroları istiyorsunuz. Bu durumda KPSS'ye B grubundan Lisans düzeyinde gireceksiniz. Ctesi günkü sabah oturumuna katılmanız durumunda yine de memur olma şansınız var. Ama pazar oturumlarına da katılırsanız aynı zamanda bakanlıklar ve diğer kurumların kadrolarına da yerleşme şansınız olacaktır. Karar sizin..

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Hatice,
    Eğer bu yıl mezun olma durumunuz varsa KPSS'ye A grubu ve öğretmenlik düzeyinde girebilirsiniz. Bu durumda öğretmen kadrolarına yerleşme imkanınız var. Ama önlisans düzeyinden girmeye karar verirseniz ve kadro hakkı kazanırsanız öğretmen yerine diğer memurluk kadrolarına yerleşebilirsiniz.
    Bu yıl önlisanstan girip kazansanız bile ileriki yıllarda tekrar öğretmenlik için KPSS'ye girme hakkınız var. Kararı siz kendiniz vereceksiniz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  17. merhaba ben hatice verdiğiniz bildiler için teşekkür ederim.son açık öğretim sınavım mayıs sonunda bütünlemeye kalırsam eylülün ilk haftası bütünleme sınavı var bu sene girdiğim kpss puanıyla bir dahaki seneye tercih yapabiliyormuyum şmdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Hatice,
    2010'da girmiş olduğun KPSS'den aldığın puanı 2 yıl boyunca kullanabilirsin. İyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
  19. ben aöf iktisat okuyorum düz lise mezunuyum acaba bu sınava girebilme hakkına sahipmiyim bi bilgisi olan lütfen yazsın ayriyeten başvurular nezaman .....

    YanıtlaSil
  20. AÖF iktisat okuyan arkadaşım kaçıncı sınıfta okuduğunu ve adını yazmamışsın. Ama sana iki seçenek sunuyoruz. Eğer AÖF'te ilk 2 yılını tamamladıysan önlisanstan da girebilirsin.

    2010 Önlisans KPSS Sınav ve Başvuru Tarihi
    2010 Ortaöğretim KPSS Sınav ve Başvuru Tarihi

    YanıtlaSil
  21. Merhaba. Ben Kemal. Af kanunundan faydalanarak okula döndüm ve 2010 yılında Rehberlik Psikolojik Danışmanlık bölümünü bitireceğim inşallah. Fakat ben 1979 doğumluyum. KPSS'ye girdiğimde 31 yaşında olacağım. Öğretmen olarak atanmama bir engel teşkil eder mi bu durum?

    YanıtlaSil
  22. Ben Kemal. Başka yerden aldığım bilgilerde ilk defa öğretmen olacaklar için yaş sınırının 40 olduğunu duymuştum. Şimdi siz 30 deyince kafam karıştı. 40 yaş bilgisi yanlış mı?

    YanıtlaSil
  23. Evet bizim bahsettiğimiz A grubu kadroları oluyor.
    Öğretmenlik için yaş sınırı sizin de belirttiğiniz gibi 40'tır..

    YanıtlaSil
  24. Tekrar merhaba Kemal,
    Daha önce sizin hakkınızda yapmış olduğumuz yorum da bir takım gözden kaçırdığımız kriterler olmuş. Bunun için özür diliyoruz.

    YanıtlaSil
  25. y_sanat
    slm lar polismemeuru olmak için kpss hangi türüne başvuru yapmam gerekiyor kamu yönetimi mezunuyum şimdiiden teeşkkürler

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Ben Hakan.AOF İşletme Mezunuyum.Memur olmak istiyorum.Fakat Oturumlar Bana Biraz Karısık Geldi.Ben Hangi Gruptan ve Hangi Oturumlara Katılacağımı Bilmiyorum.Bana Bu Konuda Yardımcı Olursanız Sevinirim.Şimdiden Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba...
    Ben Murat MAkine mühendisiyim..
    Hangi sınav türüne başvurmam gerekiyor?
    Ve bu oturumlar konusunu tam anlayamadım 2 gün üstüste tüm gün sınavdamı kalacağız?
    Pek anlayamadım.Aydınlatırsanz sevinirim...
    Saygılar...

    YanıtlaSil
  28. merhaba ben gonca; aof maliye dorduncu sınıfa gectım mezun olduktan sonra memur olmak ıstıyorum ama hangı gruba gırmelıyım hangı derslerden sorumluyum bu konu hakkında ban yardımcı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben rasim;
    fen edebiyat tarih mezunuyum.formasyonum olmadığı için düz memurluk sınavına girmek istiyorum.hangi gruptan sınava girmem gerekir.

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.