29 Eylül 2009 Salı

2010 KPSS-B Önlisans Mezunları

Başvuru tarihi: 2010 Mayıs ayının son haftası başlayıp Haziranın son haftasına kadar devam edecek.
Sınav tarihi: 2010 Eylül ayının son haftası.

Sınavda karşınıza çıkacak sorular:
Genel Yetenek
-37 adet Türkçe,
-38 adet Matematik.

Genel Kültür
-37 adet Tarih,
-23 adet Coğrafya,
-15 adet Vatandaşlık Bilgisi.

Toplam 150 sorudan oluşuyor.

Önlisans mezunlarının karşılaştığı bir diğer sıkıntı da KPSS'ye hangi diploma ile girmeleri gerektiği sorunudur.KPSS'ye hangi diploma ile gireceğinize karar veremediyseniz burayı inceleyiniz.
2010 KPSS Önlisans Başvurusu Nasıl Yapılır?

Önlisans grubuna dahil olan adaylar bu başlık altından sorunlarını dile getirebilirler.

207 yorum:

  1. MERHABA
    2000 HACETTEPE BÜRO YÖNETİMİ VE SEK MEZUNUYUM İLK KEZ KPSS YE GİRECEĞİM VE BU YIL 30 YAŞIMA GİRİYORUM SINAVDA GEÇERLİ BİR PUAN ALIRSAM EĞER ATANACAĞIM KADROLARDA YAŞ SORUNU OLURMU CEVABINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ;BUNA GÖRE HAZIRLANMAYA BAŞLAYACAĞIM TEŞEKKÜRLER BENO

    YanıtlaSil
  2. ben ayşe..2 yıllık bankacılık ve finans mezunuyum..sınava girmek istiyorum..sanırım bu yukardaki tarihte başvuru yapıcam fakat sormak istediğim şu:
    sonuçta nerelere atanabilirim

    YanıtlaSil
  3. SYN. hacettepe mezunu arkadaşım gönül rahatlığıyla sınava girmelisin. memurlukta çeşitli kurumların fizik gerektirecek bölümleri dışında yaş sınırlaması yoktur.
    şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. SYN. ayşe;
    açılacak olan muhtemel kadroları bilmediğim için sana bu sorunda cevap veremiyorum.
    fakat senin atanma kodunun olduğu 3175 ve 3001 ile açılacak olan kadrolara atanabilirsin.
    şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba adım melis,
    ben 2 yıllık muhasebe bölümünden mezunum. İlk defa kpss'ye gireceğim. atamalarda adayların iyi bir puan almalarından sonra öncelikli olarak dikkat edilebilecek başka belirleyici özellikler bulunur mu? mesela, bilgisayar sertifikası gibi...Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. SYN: Melis;
    evet bilgisayar sertifikası senin için avantaj olacaktır. alacak olduğun puanın yanında bilgisayar sertifikanın olması tercih yapmada daha çok avantaj sağlayacaktır. şimdilik bu konuları fazla düşünmeden sadece sınava odaklanmalısın.
    şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. BEN TIBBI SEKRETER MEZUNU OLUPTA SNAVA GIRECEM KISMET OLSADA ACABA EN AZ KAÇ ALMAM GEREK 85 ALSAM DEVLET HASTANESİ GELİRMİ UZMANA TŞKRLR ŞİMDİDEN

    YanıtlaSil
  8. merhaba ben emine. myo radyo ve tv yayımcılığı mezunuyum. kpssye ilk defa bu yıl giricem. sınavda başarılı oldugum takdirde nerelere atanabilirim.
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  9. 2 yıllık mezunlar ıcın 2010 kpss sınavı erken tarıhe alındı dıe haberler var bu dogrumudur eger dogru ıse basvuru ve sınav tarıhlerı hakkında bılgı verırmısınız tesekkurler uzman

    YanıtlaSil
  10. mrb:ismim ahmet,önlisan bahçe ziraat mezunuyum mezun oldugum yılda bizim bölümün dgs acık öretimi yoktu ama gecen yıl acılmış ben tekrar öss ye girip aöf işletme bölümü yazdım ilk yıl kayıt yaptırdım 2 yıl yaptırmadım ve kaydımı silmişler ben tekrardan acılmış olan dgs aöf kayıt yaptırabilirmiyim yada önlisan mezunu olarak kpss ye girebilirmiyim bilgi verirseninz sevinirim şimdiden teşekkürler:

    YanıtlaSil
  11. meraba ben caner 2010 da laborant ve veteriner sağlık (önlisans)bölümünden mezun olacağım kpss de kendi alan derslerimden sorumlumuyum değilsem hangi dersler var ve atanabilmem için kaç net yapmam gerek. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. MERHABALAR BEN ALYA,
    SDÜ MYO SATIŞ YÖNETİMİ MEZUNUYUM. AYRICA AÖF 3.SINIF İŞLETME OKUYORUM. KPSS YE İLK DEFA GİRİCEM.HANGİ TARİHTE BAŞVURU YAPICAM.

    YanıtlaSil
  13. MERHABALAR BEN NESLİ.
    2 YILLIK İNŞAAT BÖLÜMÜ MYO MEZUNUYUM.2010 KPSS SINAV BAŞVURULARI TAM OLARAK YUKARIDAKİ TARİH Mİ?BUGÜN TV DE 2010 KPSS BAŞVURULARI 14 EKİMDE SON DİYE HABER GÖRDÜM DE O YÜZDEN ENDİŞELENDİM.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Nesli,
    Sanırım TV'de izlemiş olduğunuz haberin KPSS'nin son başvuru tarihiyle bir alakası yok.
    KPSS başvuruları yukarıda bahsettiğimiz tarihler arasında gerçekleşecektir. O yüzden rahat olabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  15. slm merhaba ben 2007 yılında 2 yıllık bilgisayar proğ. ve teknolojileri bölümünden mezunum ve bu sene ilk defa kpss ye giricem ilk yol izlenimim nedir ve nasıl yolum açıkmı bölüm olarak bununla alakalı bilgi alırsam çok sevinicem şimdiden teşekürler uzman..........

    YanıtlaSil
  16. merhaba...
    ben aslı 2009 insaat mezunym. myo. kpss-b lısans grubunun sınavına gırebilirmiym. bu mumkunmu.yoksa sadece onlısansa mı gırmek zorundaym.

    YanıtlaSil
  17. slm ben meryem afyon kocatepe üniversitesi büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum (2yıllık) daha sonra aöf işletme bölümünü bitirdim ve diplomamı aldım.yani hem önlisans hemde fakülte diplomasını aldım bu durumda önlisans mezunu olarak kpss ye girebiliyormuyum???

    YanıtlaSil
  18. merhaba ben emrah,

    inşaat teknikeri mezunuyum . 2010 yılında yapılcak olan kpps sınawından kaç puan alsam istanbulda bi yere atanmam için yeterli olur ... şimdiden sağolu...

    YanıtlaSil
  19. Tibbi sekreter mezunu arkadaşımız 85 alması durumunda ve eğer kadro da açılırsa rahatlıkla bu puanla kadroya yerleşebilir.

    YanıtlaSil
  20. Turizm ve seyahat isletmeciligi bolumu 2yıllık mezunum.Bu bolumle ılgılı olarak sınavı kazandıgım taktırde hangı bolume atanabılırım.
    Sımdıden tesekkurler.

    YanıtlaSil
  21. mrhba ben nihal,
    ben 2 yıllık muhaseb bölümü mezunuyum kpss ile atanabilmem için kaç puan almam lazım ve nerelre atanailirim cvp verirsenizz sewinicem...

    YanıtlaSil
  22. merhaba ben yeşim 2 yıllık pazarlama mezunuyum bizim atamamız bildiğim kadarıyla çok yok sizce kpssde şansım ne kadar ve kesin olarak atanabilmem için kaç puan almalıyım bilgi verirsrniz çok sevinirim........

    YanıtlaSil
  23. ben 2010 haziranda 2 yıllık halkla ilişkilerden mezun olucam bu durumda ön lisans mezunu olarak giricem ama alan dersleri falan çıkıyor diye duydum sınavda bu doğru mu birde puanlar doğuya doğru daha çok mu düşüyor yani büyük şehirlerde daha az mı şansızmız.

    YanıtlaSil
  24. ben 1970 doğumlu zeliha 1994 dışardan bitirmeli düz lise mezunuyum bölümüm sosyal bilim-edebiyat
    2010 kpss sınavına girebilirmiyim yerleştirme kriterlerinde yaş ne kadar önemli yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  25. mrb ben zuhal ben iki yıllık tekstil teknolojisi 2009 mezunuyum.daha önce okurken 2008 kpss sınavına ön lisans olarak bas vurdum ama mezun durumda olmadıgım icin tercih yapmadım.2010 kpss sınavına girecegim basarılı oldugum takdirde hangi kadrolara atanabilirim.tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  26. merhaba ben zuhal

    ben 2009 kafkas üniversitesi turizm rehberligi meslek yüksekokulu mezunuyum. 2010da yapılacak olan kpss ye önlisans mezunu olarak giricem. fakatilk defa girecegim için sınav hakkında hiçbir bilgim yok.aynı zamanda ben liseden yabancı dilden mezun oldugum için ayriyetten ingilizce sınavda olacak mı???bilgilendirirseniz çok memnun olurum...TEŞEKKÜRLERRRRRRR

    YanıtlaSil
  27. merhaba ben duygu aöf sosyal hizmetler bölümünde okuuyorum 2.sınıfa geçtim.2010 kpss sınav başvuru tarihi haziranda başlıyor ama ben mezun olurmuyum bilmiyorum.2010 kpss sınavına ortaöğretim mi yoksa önlisanstan mı başvurmalıyım?Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  28. Mrh. Adım Seven MYO muhasebe bölümü mezunuyum. Şuandada AÖF İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim.Hatta mezun olmak için 3 dersim kaldım. Ancak yeni anne oldum(daha 1 ay bile olmadı). Aile büyüklerimdende uzakta oturuyorum.(Ayrı şehirlerdeyiz). Bu sene AÖF dondurup yani hiç kayıt yenilemeyip Kpss ye Önlisanstan girmek istiyorum.Size sorularım şunlar ;
    1- Sizce ne yapmalıyım?
    2- KPSS den kaç puan almalıyım?
    3- Hangi branşlara atanabilirim?

    YanıtlaSil
  29. Mrß adım kemal 2 yıllık muhasebe mezunuyum ben hangi grubdan gireceğim ve hangi kadrolarda yer alabilirim? ßeni bu konularda aydınlatırsanız çok müteşşekkir olacağım iyi akşamlarrrr..

    YanıtlaSil
  30. Merhaba ben Ümran 1996 MYO. İşletmecilik mezunuyum. Kpss'ye girme hakkım var mı? 34 yaşında olduğum için atanma şansım var mı?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  31. Merhaba Emine,
    KPSS'den başarılı olursan 3001 kodu ile başlayan kadrolar, Veri kontrolörü, iç işleri bakanlığı kadroları, valilikler, basın ve halkla ilişkiler kadroları..
    3001 kodu ise Meslek yüksekokullarının herhangi bir alanından mezun olmak şartıyla devlet kadrolarının istediği özellikle başlayan memuriyetlerdir.

    YanıtlaSil
  32. 2 yıllık mezunlar için KPSS erkene alındı dedikleri olay sınav değil tercih hakkıydı. O da geçtiğimiz aylarda zaten yapıldı. Kısıtlı miktarda personel alındı. Basın ve medya; "KPSS erkene alındı." cümlesini kullanarak anlam kargaşalarına yol açmıştır.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Ahmet,
    KPSS'yle ilgili olmasa da tekrardan AÖF'e kayıt yaptırabilirsin.
    Fakat tekrar DGS'ye girmen gerekebilir.
    Ayrıca önlisans mezunu olarak KPSS'ye girebilirsin.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Caner,
    3001den bilgisayar sertifikan varsa pc işletmeni , vhki(veri hazırlama kontrol işletmeni), düz memur olabilirsin..
    Yani devlet kadrolarının 3001 kodu isteyen kadrolarına rahatlıkla yerleşirsin.

    Tarih, anayasa, coğrafya, matematik, türkçe derslerine çok çalış.
    Hedefin 120 net olmalıdır.

    YanıtlaSil
  35. Merhaba Alya,
    KPSS'ye hangi tarihte başvuracağın konusunda bilgiyi buradan, nasıl başvuracağın hakkında bilgiyi ise buradan öğrenebilirsin.

    YanıtlaSil
  36. 2 yıllık bilg. prog. ve tekn. bölümünden mezun olan arkadaşımız
    KPSS'den başarılı olursan 3001 kodu ile başlayan kadrolar, Veri kontrolörü, iç işleri bakanlığı kadroları, valilikler, basın ve halkla ilişkiler kadroları..
    3001 kodu ise Meslek yüksekokullarının herhangi bir alanından mezun olmak şartıyla devlet kadrolarının istediği özellikle başlayan memuriyetlerdir. 120 neti yaptıktan sonra elbette yolun açıktır. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba Aslı,
    Bölümün tam olarak nedir?
    İnşaat mezunuyum demişsin. 2 yıllık mı eğer öyleyse kpss önlisans b olarak sınava girersin. İnşaat mühendisi mezunu isen kpss lisans b olarak.

    YanıtlaSil
  38. merhaba ben esma 1997 imam hatip mezunuyum ve bul kpss sınavına girmek istiyorum.yeterli olması için kaç puan almam lazım şayet alırsam ne yapabilirim.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Meryem,
    En son bitirdiğiniz okulun derecesi ne ise o gruptan KPSS'ye girersiniz. Siz AÖF işletme bölümünü bitirdiğinize göre lisans grubundan kpssye gireceksiniz..

    YanıtlaSil
  40. Merhaba Emrah,
    Büyük yerin talebi de çok olur.
    İstanbul'da bir kadroya atanabilmen için KPSS'de 125 neti hedeflemelisin.

    YanıtlaSil
  41. Merhaba, Nihal
    Muhasebe önlisans mezunlarını mutemet, tahsildar, anbar memuru, daktilograf, düz memur, bilgisyar işletmeni, veznedar, muhasebeci, sekreter,VHKI,veri hazinesi kontrol işletmeni olarak devlet kurumlarında kadro alabilirler.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba Yeşim,
    Eğer bilgisayar sertifikan yoksa bilgisayar işletmenliği ya da bilgisayar uygulamaları sertifikası almanı öneriyorum. Böylelikle devlet kadrolarının Veri Kontrolör işletmeni, bilgisayar işletmeni, PTT'de memur ya da postacı görevlerinde yer alabilirsin.

    YanıtlaSil
  43. 2 yıllık halkla ilişkiler mezunu arkadaşımız sınavda halkla ilişkilerin de alanına giren sorular çıkacaktır elbet. Sizin duyumunuzu aldığınız şey böyle olmalı. Tam olarak çıkacak soruları yukarıdaki başlıktan görebilirsiniz.
    Ayrıca doğuya doğru gidildikçe pek fazla bir düşme olmuyor. Sonuçta doğuya da memur olmak için fazla talep var. Mesela 2008 yılında Kars'a hademeyi 91 puanla aldı. İstanbulda bir hademe ise 93 puanla girdi. Bu kadar yüksek puanlar ve aralarında pek fazla uçurum yok.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba Zeliha,
    KPSS'de lise ve önlisans mezunları için yaş sınırlaması kaldırıldı. Rahatlıkla sizde 2010'da KPSS'ye girebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  45. Merhaba Zuhal,
    Tekstil teknolojisinde kadrolar kısıtlı olmakla beraber 3001 kadroları, tarım ve köy işleri bakanlığı, konfeksiyon usta öğretici, halk evleri, açılırsa eğer modelhane gibi bölümlerde görev başı yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  46. Merhaba Zuhal,
    Turizmciler artık 4001 koduyla açılan kadrolara da giremiyorlar. Sizin bölümü epeyce kısıtladılar. Ama yine de Turizm Bakanlığının memur kadrolarına, müze bekçiliğine v.s girebilirsin..

    Ayırca sınavda yabancı dil seni kapsamıyor.

    YanıtlaSil
  47. Merhaba Duygu,
    Valla sorunuz gerçekten bizi güldürdü. Siz mezun olup olamayacağınızı bilmiyorsanız biz nerden bilebiliriz ki bunu: )
    Ama yine de işi garantiye almak adına siz ortaöğretimden KPSS'ye başvuru yapınız..

    YanıtlaSil
  48. Merhaba Seven,
    Zor koşullarda eğitim görüyorsunuz. Tanrı sabır versin.
    Eğer okula devam edip 3 dersi verme şansınız varsa bunu yapın ve KPSS'ye lisans grubundan girin.
    Eğer devam etme şansınız yoksa önlisanstan girebilirsiniz.

    Lisans seviyesinden iyi bir puan alabilmek için
    işletme için en az 90 net hedeflemelisin.
    Önlisanstan girmek istersen 110 net ve üzeri hedeflemelisin ki 2 yıl içinde atanabilecek bir puan alabilirsin.

    Önlisans soruları daha çözülebilir görülürken.
    kimine göre de lisans soruları çözülebilir olmaktadır.

    3173 ve 4431 kodlarıyla yapılan atamalar senin bölümüne uygun atamalardır. Bilgisayar işletmeni sertifikası almanı öneririm.

    YanıtlaSil
  49. Merhaba Kemal,
    KPSS'ye önlisans grubundan gireceksiniz. Esen arkadaşımıza da belirttiğim gibi 3173 kadroları sizin içinde geçerli. Tam olarak şu kadro diyemiyoruz. Çünkü devletin her yıl almış olduğu 3173 kadroları değişiyor. Bunun dışında veznedar, veri kontrölörü, mutemet gibi görevler alınabiliyor..

    YanıtlaSil
  50. Merhaba Ümran,
    KPSS'de yaş sınırlaması kaldırılmıştır. 2010'da önlisanstan sizde KPSS'ye girebilirsiniz..

    YanıtlaSil
  51. Merhaba Esma,
    İnanmayacaksın ama bu KPSS sınavında en şanslı grup imam hatip mezunları oluyor. ÇÜnkü sizler için açılan kadrolar çok fazla ve çoğu zaman bu kadrolar dolmuyor bile. Senin için en az 110 net yapman kadro alabilme şansını fazlasıyla arttıracaktır..

    YanıtlaSil
  52. Merhaba ben selen
    ben 2 yıllık makine bölümü mezunuyum nerelere atanabilirim,hangi sınav grubuna gırmeliyim ve son olarak kac net yaparsam atanma sansım olur? tesekkurler

    YanıtlaSil
  53. merhaba ben melis ben su ürünleri ön lisans mezunuyum 2010 kpss sınavında sadece bölümümle ilgili tercih yapabilirim yoksa farklı bölümlerde tercih hakkım var mı tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  54. merhaba hocam ben tekrar zuhal

    turizm rehberligi bölümü mezunuyum demiştim. sizde alanın çok kısıtlı sadece turizm bakanlıgı kadrolarına yerleşebilirsin demişsiniz.moralim çok bozuldu peki ben turizm dışında da tercih yapamaz mıyım??ve benim en az kaç tabe net yapmam gerekiyor?? hocam nolur yardımcı olun ben çok kararlıydım bu sınava girip kazanmak çok istiyorum...teşekkürlerrrr

    YanıtlaSil
  55. Merhaba Selen,
    Üniversitelerin makine teknikerliği kadroları, anbar memurluğu, vhki, il özel idare, M.K.E Sanayileri, gemi makine işlt. endüstriyel tasarım, makine yağ tekn., gemi makine yağ tekn gibi kadrolara atanabilirsin..
    KPSS'de 120 neti hedeflemelisin en az.

    YanıtlaSil
  56. Merhaba Melis,
    Kendi bölümlerin dışında ayrıca 4001 koduyla başlayan düz memurluk kadrolarına da girebiliyorsunuz. 4001 kodu yani her hangi bi üniversiteden mezun olma şartıdır. Onun dışında sizin bölümden çok az kadro açılıyor ve senin 90 puanın üzerinde bi puan hedeflemen gerekiyor. Bu da 125-130 arası net yapmak demek..

    YanıtlaSil
  57. Merhaba Zuhal,
    Moralini bozacak bir durum söz konusu değil. Hayatın gerçekleri bunlar. Her yıl milyonlarca öğrendi açılan 100 kişilik kadro için hipodromdaki yarış atları gibi yarıştırılıyor. Her yıl adaylar üzerinden trilyonlar kaldırılıyor. Herkese umut dağıtılıyor ama iş verilmiyor. Yaklaşık 2 milyon 408 bin 379 yakın insan sınava sokuluyor ve bunlardan sadece 70 bini memur olabiliyor. Yani bu sınava giren her 35 kişiden biri ancak memur olabiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak artık kafandan her şeyi silip at ve sadece KPSS'ye yoğunlaş. Eğer 120 neti 3-4 ay içinde yapabilirsen bunun daha da üstüne çıkarsın kimbilir belki de çok istediğin bir memur kadrosuna yerleşirsin..Hayatta neyi istiyosan ona yoğunlaş..

    YanıtlaSil
  58. rumuz: gümrükçü
    2 yıllık gümrük işletme bölümü mezunuyum. lise mezunu olarak kpss girdim. önlisans mezunu olarak ilk defa gireceğim. gürmük bölümünde memur alımı olacak mı acaba. olmayacaksa yakın olarak nereleri tercih edebilirim. şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  59. merhaba hocam ben 2 senelik hastane yönt mezunuyu.2010 kpss sınavına gırcem ama bolum olarak bu alanda nerelerı yazabılırım dgs sınavına da gırmeyı dusunuyorum. ama dgs sınavının kalktıg ve gecız hakkının tanıldıgı söylenıyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım meltem

    YanıtlaSil
  60. merhaba hocam ben selin

    ben turizm rehberligi mezunuyum.sınava önlisanstan giricem ama nasıl çalışıcam nerden başlıcam hiç bilmiyorum.ögretmenlik ataması için her yıl yapılan kpss sınavıyla bu kpss sınavı konuları aynı mı??sınava ilk kez giricem hiç bilmiyorum onların çalıştıgı kpss kitaplarından mı çalışıcam bende bu sınav için , yoksa bu kpss için kitaplar farklı mı şimdiden teşekkür ederim hocam....

    YanıtlaSil
  61. merhabalar ben leyla keleş aydın adnan menderes üniversitesi aydın meslek yüksekokulu bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum daha sonra iktisat fakültesine geçiş yaptım ama hazırlık sınıfını geçemediğim için bu yıl kayıt yaptırmadım silinmiş olabilir önlisans diplomamla girmeyi düşünüyorum ne yapmalıyım kafam karıştı.. eğer sorumu cevaplarsanız çok sevinirim....

    YanıtlaSil
  62. syn gümrükçü;
    açılacak olan kadrolar bilinmemekle beraber tahmini olarak sizin de bölümünüze uygun atama yapılacaktır. fakat açılmazsa bile 3001 kodlu kadrolara da başvurabilirsin.
    bilgisayar sertifikanın olması avantaj sağlar.

    YanıtlaSil
  63. hastahane yönetimi mezunu arkadaşım.
    açılacak kadrolar önceden belirli değildir.
    dgs sınavının kaldırılma durumu yoktur. fakat önlisans mezunu kişiler isterlerse aöf den de okullarına kendi bölümlerine uygun olacak şekilde devam etmektedirler.

    YanıtlaSil
  64. Rumuz sekreter
    slm hocam ben büro yönetimi ve sekreterlik 2009
    mezunuyum bu sene yapılacak sınavda benim yerleşebilmem için toplam kaç tane net yapmam gerekir birde yine bu kadar çok alım olacakmı ve biz en düşük kaçla yerleşebiliyoruz acaba TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlaSil
  65. Önlisans erciyes üniv. lojistik mezunuyum
    2010 önlisans kpss ye giricem
    Atanacağım yerler ve lojistik mezunu olmamın avantajları nelerdir.
    AÖF İşletme 4. sınıftayım mezun olursam 2010 da Önlisans mezunu olarak yinede girebilirmiyim.
    Ayrıca hangi sertifikaları almam bana yardımcı olur.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
    ouzz_86

    YanıtlaSil
  66. ben ön lisans uygulamalı takı teknolojisi muzunuyum bu yılki kpss ye gircem acaba benim bölümden nerelere atnabilirim kaç puan almam gerekir yada ortaöğretim mezunu olarak mı gireyim kara veremedim avantajlarım neler bu konuda yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  67. Mrb ben serpil 2yıllık tekstil teknikeri mezunuyum kpss den kaç puan almam gerekiyo ve nereleri yazabilirim.Birde bankacılık ve sigortacılık bölümünü okuyordum çalıştığım için zorlandım kaydım silindi ama şimdi tekrar okumak istiyorum şansım var mı şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  68. slm ben aysel büro yönetimi ve sekreterlik önlisans mezunuyum.2010 kpss'de eğer başarılı olduğum takdirde hangi kadrolara atanabilirim. şimdiden tşk...

    YanıtlaSil
  69. Merhaba Selin,
    Öğretmenlik ataması için yapılan KPSS ile senin gireceğin önlisans KPSS soruları kısmen aynı. Yukarıdaki konuyu eğer incelersen sınavda çıkacak olan sınav sorularını da görebilirsin. Kitap olarak önlisans KPSS konu anlatımlı ve de soru bankası gibi türleri tercih etmelisin.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba Leyla Keleş,
    AÖF'e kayıt yaptırmadığınız için kaydınız silinmiştir. O yüzden siz sınava önlisans mezunu olarak gireceksiniz. Başarılar hemşehrim..

    YanıtlaSil
  71. Merhaba Sekreter,
    Bu sınavda kadroya yerleşmek istiyorsan 125 net ve üzerini hedeflemelisin. Bu sene geçen seneki kadar alıp olup olmayacağını maalesef şu an tespit edemiyoruz. Çalışma Bakanlığının tespitlerine göre kadro açıkları belirleniyor ve ona göre memur alımları yapılıyor. Bu KPSS'den sonra kesinlik kazanacak bir durumdur.

    YanıtlaSil
  72. Merhaba ouzz,
    Ulaştırma Bakanlığının tüm kadrolarına yerleşme imkanın var. Ayrıca düz memurluk, sekreterlik, veri hazırlama kontrol işletmenliği, veznedar, mutemet, ambar memuru gibi kadrolara da yerleşme imkanın var. Bilgisayar ile ilgili kadrolar için MEB onaylı bilg. sertifikalarından birini alman senin için avantaj olacaktır.

    YanıtlaSil
  73. Takı teknolojisinden mezun olan arkadaşım,
    İstesen de artık ortaöğretimden KPSS'ye giremezsin. Çünkü yasalar değişti. En son mezun olduğun bölüm önlisans olduğu için KPSS'ye de o bölümden gireceksiniz. Başarılar.

    YanıtlaSil
  74. Merhaba Serpil,
    Tekstil teknolojisinde kadrolar kısıtlı olmakla beraber 3001 kadroları, tarım ve köy işleri bakanlığı, konfeksiyon usta öğretici, halk evleri, açılırsa eğer modelhane gibi bölümlerde görev başı yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  75. Merhaba Aysel,
    KPSS'de başarılı olduğunuz takdirde sekreterlik, vhki, veri kontrolörü, bilgisayar işletmeni, veznedar, mutemet, ofis memuru, anbar memuru, sayım memuru gibi kadrolara yerleşebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  76. slm ben volkan önlisans bil. tek prog mezunuyum bu yıl sınava gireceğim. aynı zamanda aöf işletme 3. sınıf öğrencisiyim. Tekniker kadrosundan girmeyi düşünüyorum. Eğer atanırsam işletme lisans eğitimini de tamamlayıp 2011 deki kpss ye A kadroları için tekrar gireceğim. Böyle bir durumda A grubu kadrolarına yerleşme şansım var mıdır?

    YanıtlaSil
  77. Merhaba Ronin(volkan),
    Lisans eğitimini bitirmen durumunda A grubundan girip tekrar tercih yapma hakkın var. Ve istersen A grubu kadrolarına da atanabiliyorsun. Ve ataman gerçekleşirse memuriyet görev yerin ve kıdemin değişecektir..Başarılar..

    YanıtlaSil
  78. merhaba ben açıkögretim yerel yönetimlr 2, sınıf okuyorum 1 dersim kaldıı mayısta dersi verirsem önlisans olarak tercih yapabilirmiyim lütfen cevap verirmisinzz

    YanıtlaSil
  79. slm mrblar emrah ben uludag uni makina 2 yıllık menzunuyum kpss on lısansa gırmek ıstıyorum bolumlerım nelerdır ve kac net ve ne puanlar almam gerekır ve devlet kanalallarında nerlere yerlesebılırım gereklı puanları aldıgım takdırde şimdiden tesekekkurler

    YanıtlaSil
  80. Merhaba Burçin,
    Mayıs ayında tek dersini vermen durumunda mezun olabilecek duruma geliyorsun ve bu şekilde rahatlıkla önlisanstan KPSS'ye girebilirsin. Başarılar..

    YanıtlaSil
  81. Merhaba Emrah,
    Üniversitelerin makine teknikerliği kadroları, anbar memurluğu, vhki, il özel idare, M.K.E Sanayileri, gemi makine işlt. endüstriyel tasarım, makine yağ tekn., gemi makine yağ tekn gibi kadrolara atanabilirsin..
    KPSS'de 120 neti hedeflemelisin en az.

    YanıtlaSil
  82. SİMİRNA-
    mrb ben 2 yıllık yerel yönetimler mezunuyum.liseden mezun oluncada kpss'ye girmiştim.2010daki sınavada girmeyi düşünüyorum fakat kpss'ye daha önce girmem nedeniyle başvurumu internetten yapmak durumundamıyım çünkü ben başvuru merkezlerine gidip bizzat başvurmak istiyorum.ayrıca yeterli puanı aldığım taktirde ne gibi bölümler seçebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
  83. Merhaba Simirna,
    KPSS'ye daha önce girdiğiniz için başvurunuzu internet üzerinden yapacaksınız. ÖSYM merkezine gitseniz bile sizin başvurunuzu kendiniz yapmanız gerektiğini söyleyeceklerdir.

    Eğer şifrenizi hatırlamıyorsanız size en yakın ÖSYM merkezine başvurmanız gerekiyor. Size en yakın üniversiteye gidip şifrenizi yeniden talep edebilirsiniz.

    Yeterli puanı aldığınız takdirde belediyeler, kamu kuruluşları, sekreterlikler, veznedarlık, mutemet, veri kontrolörü, bilg. işletmeni gibi kadrolara tercih yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  84. mrb ben aşçılık bölümü 2. sınıf öğrencisiyim kpss ye hazırlanıyorum. atanma şansım ne olur? ortalama kaç puan almam lazım yardımınız için şimdiden tşk...

    YanıtlaSil
  85. MERHEBA BEN HATİCE..AÇIKÖĞRETİM İKTİSAT 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM VE 2010 KPSS YE ÖNLİSANS OLRAK GİRMEK İSTİYORUM BU MÜMKÜNMÜ ACABA?

    YanıtlaSil
  86. Merhaba Hatice,
    Eğer 1. ve 2. sınıftan dersiniz kalmadıysa 2010 KPSS'ye önlisans olarak girebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  87. merhabalar ben seval daha önce kpss önlisans sınavına katılmıştım. yeterli puan alamadım muhasebe mezunuyum en az kaç puan almam gerekiyor. birde soyisimim değişti bunun için bir işlem yapmam gekeriyormu. tşkler

    YanıtlaSil
  88. Merhaba Seval,
    Daha önce KPSS'ye katıldığınız için sistemde şu an sizin bilgileriniz kayıtlıdır. Ama soyisim değişikliği olduğunda 2010 Haziran ayında başvuru yapacağınız vakit ais.osym.gov.tr adresinden soyisminizi güncelleyebilirsiniz. Bunun dışında bir işlem yapmanız gerek yok. Başarılar..

    YanıtlaSil
  89. merhaba ben ebrar,selçuk ün. bilgisayar proğramcılığı ve bilgisayar tekn. mezunuyum.2010 yılındaki kpss ye hazırlanıyorum.belediyelerde memur olarak çalışmayı çok istiyorum.bizim bölümden belediyelere de tercih yapma şansımız var mı?beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.bütün arkadaşlara sınavda başarılar

    YanıtlaSil
  90. Merhaba Ebrar,
    Belediyelerin bilg. işletmeni kadroları açılırsa zaten duyurusunu yapıyorlar. Yani belediyelere tercih yapma şansınız var. Fakat belediyeler bunu illa KPSS kanalıyla ilan verecek diye bi şart da yok. KPSS tercihleri dışındaki zamanlarda da belediyeler ilan vererek memur alımı yapabilir.

    YanıtlaSil
  91. merhabalar.benim bir arkadaşım 2009 ösys ekyerleştirmelerde bankacılık ve sigortacılık böl.(önlisans)yerleşti.bu bölümün kpss deki şansı nedir acaba?netten o kadar araştırmama yapmama rağmen bu bölümle kpssyle yerleşenlerin puanları, yerleşme şansları vs ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadım.yerleşme şansı çok mu zor?kpss den ne kadar almak gerekiyor mesela.hiç bu bölümden yerleşen oldu mu çevrenizden mesela?kusura bakmayın ama aklımda birçok soru işareti var ve cvb verirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  92. Esenlikler, Turizm ve otel işletmeciliği ön lisans mezunuyum. Açık öğretimden faydalanarak dikey geçiş yaptım işletme bölümü 3.sınıfa.

    2010 yılında sınava ön lisans mezunu olarak girsem tercihlerim neler olabilir. Ya da bekleyip lisans mezunu olarak girsem neler yazabilirim.

    Bu konujda aydınlatıcı bilgi verirseniz çok sevinirim.
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  93. bankacılık la ilgili soru soran arkadaşım
    arkadaşınız atamalarda genellikle tercih edilmeyen bir bölüm okumakta atamalarla ilgili oarak 3175 kodu ve 3001 kodu ile ilgili atamalara bakacaksınız. ösym nin sitesinden.
    yararlanabilirsiniz. bu sınav kolay fakat profesyonelce çalışılması gereken bir sınav.
    sınavda 110 ve üzeri net çıkarman durumunda rahatlıkla atanacağına eminim.dediğim gibi
    bölümden dolayı problem var fakat ne kadar çok net yaparsan o kadar avantajın olur.
    şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  94. aöf 3. sınıf okuyorsunuz. atamalara en azından 3001 ile başvuru yapabilmeniz açısından önlisans'dan girmelisin sınava. lisans olayını da okulunu bitirince düşünmelisin. 110 ve zeri net hedeflemelisin. özellikle atamalarda tercih edilmeyen bölümler için bunu öneriyorum. bir de bilgisayar işletmenliği sertifikası almalısın.
    80 saat ve üzeri olmalı şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  95. mrb adım serem. AÖF iktisat 4. sınıf ta okumaktayım. 2010 yılında yapılacak olan kpss sınavına önlisanstan girmeyi düşünüyorum. Durumumla ilgili görüş belirtmenizi rica ederim. Tşkler;

    YanıtlaSil
  96. Merhaba Serem,
    Eğer sınava önlisanstan girip 2010 Haziran ayında da AÖF'ten mezun olursanız önlisans puanınız boşa gidecektir. Eğer önlisanstan girmekte ısrar ediyorsanız memur olana kadar mezun olmamanız gerekiyor.

    Ama şu durumda Lisanstan girmek en mantıklısıdır. Lisanstan 2010 yılında mezun olamasanız bile 2010 KPSS Lisans sınavında aldığınız puanı 2 yıl kullanma hakkınız var. Başarılar..

    YanıtlaSil
  97. merhaba ben merve önlisans tekstil mezunuyum ve a.ö.f iktisat 2 sınıftayım kpss önlisans düzeyindemi giricem ve kpss kaç puan almam gerekir.. ve bilgisayar işletmenliği sertifikam var buda bi işe yararmı acaba..

    YanıtlaSil
  98. Merhaba Merve,
    KPSS'ye önlisans düzeyinde gireceksiniz. KPSS'de 125 net yapmalısın. Bilgisayar işletmenliği sertifikan bilg. ile ilgili kadrolara da girmeni sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  99. Merhaba ben ayşe,Kimya önlisans programından bu sene mezunolucam ve 2010 kpss sınavına gireceğim.Kendi alanım dışında bi seçim yapabilir miyim?Yapabilirsem nereleri yapabilirim?
    Kendi bölümümle ilgili nerelere yerleşebilirim?

    en önemlisi kimya bölümünden sıklıkla personel alınıyor mu?Çok iyi bir puanla kazansam dahiuzun bir süre atanmak için bekleme ihtimalim var mı?

    YanıtlaSil
  100. Merhaba ben kemal,
    4001 kodu önlisans'tan kpss sınavına girecekleri kapsar mı?

    YanıtlaSil
  101. Merhaba Ayşe,
    Kimya mezunları üniversitelere, gümrük memurluklarına, MKE, barut fabrikaları, 3001'den sağlık bakanlıkları, devlet mahsülleri ofisi gibi bir çok bölümde çalışma imkanınız var..
    Çok iyi bir puan almanız durumunda mutlaka kendi bölümünüzden bir kadroya atanırsınız..

    YanıtlaSil
  102. Merhaba ben selin,
    kpss sınavı eylülde oluyor.Peki ilk tercih klavuzu aşağı yukarı ne tarihler arasında yayınlanıyor?
    Bu ilk yayınlanan tercih klavuzunda 3001 genelde oluyor mu?Kendi yaptığım araştırmalarda ilk tercih klavuzlarında genelde sağlık bakanlığına alımları gördüm.3001'e rastlamadım.

    YanıtlaSil
  103. Selin, kılavuzlar sınavdan 1 ya da 2 ay sonra yayınlanıyor. Tercih kılavuzunda en çok 2001,3001 ve 4001 kadroları yer alıyor.
    2001: Herhangi bir Ortaöğretim kurumundan mezun olmak,
    3001: Önlisans mezunu olmak,
    4001: Lisans mezunu olmak..
    Gözden kaçırmış olabilirsiniz ya da bakmış olduğunuz tercih kılavuzu ara dönemde çıkartılmış olan ek kadrolardan oluşan bir liste de olabilir.

    YanıtlaSil
  104. Ben selin cevabınız için teşekkür ederim.Ben yanlış bakmışımdır.Sizce ilk tercih klavuzunda kesinlikle 3001 veya 3347 kodlarında personel alımı olur mu?

    YanıtlaSil
  105. Bahsettiğiniz olay devletin kamu personeli açığına göre ortaya çıkıyor. Yani gelecek yıl ne hangi bölümden ne kadar memur alınacağını şu an kimse bilmiyor. Ama büyük ihtimal 3001 kodu listede mutlaka yer alır. 3347 için kesin bir şey söyleyemeyiz..

    YanıtlaSil
  106. merhabalar ben ayşegül aöf 4. sınıf işletme öğrencisiyim aynı zaman da büro yönetimi önlisans meznuyum bu sene önlisnastan gireceğim kpss ye çünkü işletmeyi bu sene bitirmeme ihtimalim var faakat bu sene önlisanstan girdim ve yerleşemedim seneye işletme bitince lisanstan girebiliyormusun sınava yoksa 2 sene beklemek zorundamıyım..?? bir de meb onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası bilgisayar sertifikasımı yoksa ayrımı şimdiden çok tşk ederim

    YanıtlaSil
  107. Merha Ayşegül, önlisanstan yerleşememeniz durumunda 2011'de Lisanstan mezun olunca tekrar KPSS'ye Lisans olarak girebilirsiniz. Yani 2 sene bekleme zorunluluğu yok. Ayrıca MEB onaylı bilg. sert. herhangi birisi yeterli olacaktır.

    YanıtlaSil
  108. Merhaba,
    Kpss'de pomem tercihi yaparsam hangi okuldan mezun olduğumun bir önemi varmı? Turizm ön lisanstan açıköğretim işletmeye dikey geçiş yaptım. İstediğim tek şey polis ya da bankacı olabilmek. Bu tercihleri yapabilirmiyim henüz mezun olmadım. Ortalama kaç net yapmalıyım bir de bilgisayar işletmenliği sertifikam olmalı mı?
    Değerlendirmeniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  109. ben oktay 2010 kpss de 150 soru sorulacak vatandaşlık 15 soru deniyor hepsi güncel konulardan mı olacak? sorular hakkında bilgiyi nereden alabilirim?teşekkürler iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  110. merhaba ben daha önce 2006 yılında kpss sınavına girdim lise diplomam ile şuan açık öğretimde işletme fakültesi öğrencisiyim okulumun durumu belli olmadığı için önlisans diplomam ile sınava girsem daha sonra açık öğretimi bitirdiğimde bana bir faydası olur mu şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  111. SAYIN SERCAN POLİS OLABİLMEN İÇİN
    lise mezunu olarak başvuru yapamıyorsan. yaş sorunu yüzünden. yapan gereken lisans mezunu olarak yaş sınırını aşmadan başvuru yapmak olacaktır. bir de bankacı olmak istiyrsan halkbank ve işbankasının sınavlarını takip etmeni öneririm. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  112. sayın oktay
    çıkacak olan vatandaşlık sorularının 4-5 tanesi güncel olacak diğerleri ise anayasa. hukuk. milletvekilliği seçimleri gibi konulardan gelecek. son düzenlemeler. anayasalar gibi.
    bir adet hazırlık kitabı temin etmelisin.

    YanıtlaSil
  113. mrb ben neslihan.sağlık meslek lisesi anestezi teknisyenliğinden 2001,sağlık hizmetleri meslek yüksek okulundan 2003 anestezi teknikerliğinden mezun oldum.ben lisemi yoksa önlisans olarakmı başvuru yapacağım.atanabilmem için kaç net ve puan almam lazım.tşk ediyorum

    YanıtlaSil
  114. merhaba size bir sorum olacaktı...ben 2 yıllık makine okumaktayım.bu yıl sonu haziran ayı gibi mezun olacagım..ben ön lisan olarak mı girecegim yoksa ortaöğretim mezunu olarak...duydugum kadarıyla gecici ögrenci belgesi veriliyormus dogrumu?..şimdiden tesekür ederim

    YanıtlaSil
  115. Merhaba Neslihan,
    KPSS'ye önlisans olarak başvuracaksınız. Atanabilmeniz için 125 net yapmanızı tavsiye ediyoruz.

    YanıtlaSil
  116. Makine bölümünde okumakta olan arkadaşım için en uygun düzey önlisanstan giriş yapmaktır. Haziran ayında zaten mezun olacağınıza göre başvurular da o dönem içerisinde yapılacağından önlisanstan girmeniz uygun bir hareket olacaktır.

    YanıtlaSil
  117. 2006 yılında kpss sınavına giren arkadaşım(keşke ismini yazsaydın)
    Net olarak sınıfını kaçıncı yılında olduğunu belirtmemişsin. Senin için uygun olan düzeyi belirlememize yardımcı olmak için lütfen daha net bilgiler vermeye çalış.

    YanıtlaSil
  118. Merhaba Ben SAYGIN;

    Ben 2007 önlisans maliye mezunuyum ve şuanda da aof maliye 4. sınıftayım yani haziran ayı gibi lisan mezunu olacam ama ben olmak istemiyorum sorum şu; ben 1 ve ya 2 ders bırakarak eylül ayında mezun olup kpss 2010 a önlisan olarak başvurmak istiyorum girebilirmiyim mümkün müdür daha sonra okul bitirdiğim için sınavım geçersiz sayılırmı? Benim duyduguma göre sınav başvuru tarihine kadar yani 2010 hazirana kadar ne mezunu isen ona göre başvurmalısın daha sonra bitsede problem olmaz diye duydum ama kimiside son sınıfta olduğum için mezun durumda sayılıyorum ve lisans olarak başvurmam gerektiği başvuru tarihi değilde tercih tarihinin öenmli olduğu eğer sınava önlisan olarak başvurup tercih zamanında lisans mezunu olarak tercih yaparsam sınavımın geçersiz olacağını ve 2012 beklemem gerektiğini söylüyorlar ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edein kafam çok karışık..Şimdiden teşekkürler ilginize

    YanıtlaSil
  119. syn saygın;
    dediğin şekilde hareket edersen problem yaşamazsın. fakat bitirecek olduğun bölümün avantajını kullanmak istiyorsan ki maliye bakanlığının açılacak olan kadrolarına başvurmak istiyorsan lisans dan sınava girmelisin. ama ben illa önlisansdan gireceğim diyorsan bütünlemeye ders bırakmalısın. hangi diplomayla sınava girmeliyim sayfamızın başlığına bakmanı tavsiye ederim. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  120. slmlar ben betül,
    2 yıllık su ürünleri mezunuyum.aöf laborant ve veteriner sağlık 2.sınıftayım bu sene kesin mezun olurum sizce atanmam için hangi kpss türünde ve hangi bölümden girmem gerekir tşkler

    YanıtlaSil
  121. Merhaba Betül,
    Sanırım 2 adet önlisans programından mezun olacaksın.
    Her iki önlisans programı da senin KPSS'de daha fazla kadro almanı sağlayacak. Sınava önlisanstan gireceksin. Ve hem AÖF LAb. ve Vet. Sağ. hem de Su ürünleri bölümlerine yazabileceksin. Çifte avantaj yani.

    YanıtlaSil
  122. merhabalar şenay ben 2 yıllık restorasyon bölümünü bitirdim alanımda 2006 senesinde her hangi bir alım olmadı.Bu sene yeniden gireceğim 3001 den tercih yapacağım ama şansın sanırım çok az.tahminen kaç net çıkarmam gerekiyor?Cevaplarsanız sevinirim şimdidenteşekkürler...

    YanıtlaSil
  123. Merhaba Şenay,
    125 net yapman dahilinde 3001 kadroları da açılırsa girme şansın çok yüksek..

    YanıtlaSil
  124. tekrar merhaba ben 2006 sınava giren kişi adım meyra işletme fakültesi 3. sınıftayım ama okulun durumu belli değil önlisans ile girsem daha sonra fakülteyi bitirdiğimde bana bir faydası olurmu olursa ne gibi faydası olur.2yıllık muhasebe mezunuyum şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  125. Merhaba Meyra,
    Sınava önlisanstan da girebilirsin. Bu sizin tercihinize kalmış. Fakat önlisanstan girip sınavı kazandığınızda memur olduğunuzda işletme fakültesinden mezun olmamanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  126. merhabalar ben hatice.sorum şu;Önlisans mezunlarının dgs ile lisans bölümlerine geçiş hakları var biliyorsunuz.sizce bankacılık ve sigortacılık bölümü için en iyi ve atanma(kpss ile) şansı yüksek diyebileceğimiz lisans bölümü hangisidir?teşekkürler...

    YanıtlaSil
  127. Merhaba Hatice,
    Siz sanırım DGS ile geçiş yaparak lisans okumak istiyorsunuz. Tabi ki en iyi seçim işletme bölümü olacaktır..

    YanıtlaSil
  128. adım hasan ilk kpss atanan memurlardanım lise düzeyinde atandın şimdi önlisans mezunuyum ve tekrar dan sınava girebilirmiyim. şimdiden tşk

    YanıtlaSil
  129. syn hasan;
    daha önce memur olarak atanıp da asaletin tastik edilmişse artık bir daha sınava girsen bile atamalarda tercih yapamazsın. farklı bir kuruma geçme gibi bir düşüncen varsa eğer bunu kurumlar arası geçiş yoluyla yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  130. mrb ben canan dmyo iklimlendirme soğutma mezunuyum.kpss ye ilk defa gireceğim ortaöğretimden mi girsem atanma şansım yüksek yoksa önlisanstan mı?bir de ortaöğrtimden girersem sınava atansam;atandığm yerde önlisans diplomamla yükselebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  131. tekrar merhaba ben meyra önlisans olarak girersem ve işletme fakültesini bitirince ne gibi bi sorun olur niçin bitirmemem gerkiyor fakültede en az 2 yılım var bitirmek için onumu beklemem gerek.memurluğa ne gibi zararı olur şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  132. Merhaba Canan,
    En son bitirmiş olduğunuz bölüm yüksek okul olduğu için KPSS'ye önlisans olarak girmek zorundasınız.

    YanıtlaSil
  133. Merhaba Meyra,
    Sizin durumunuzda zaten KPSS'ye önlisans olarak girmek en mantıklısı. Fakülteyi bitirmene gerek yok. Önlisanstan gir sınavı kazan ataman yapılsın. Memur olduktan sonra da fakülteden mezun olursun ve hiç bir sorun olmamış olur..

    YanıtlaSil
  134. Merhaba ben Senem, ilk defa bu yıl kpss'ye girmeyi düşünüyorum. 28 yaşındayım ve yaş sınırlamasının olmadğını öğrendim. 2003 M.Y.O 2 yıllık Seramik Mezunuyum.Nerelere atama yapılabilir ve tahmini olarak atama yapılabilmesi için kaç puan almam gerekli? önlisans b'ye mi girebiliyorum. yoksa girebileceğim başka bir şansım varmı? şimdiden ilginize teşekkür ederim. iyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
  135. Merhaba Senem,
    2008 yılında seramikten hiç kadro açmadılar. O yıl KPSS'ye giren seramik mezunları 3001 kodu ile tercih yaptılar. Yani her hangi bir düz memurluk. Bu senede alım yapılmayabilir sizin bölümden o halde senin 3001 tercihlerine karşı hazırlıklı olman gerekecek. KPSS'ye Önlisans(B) olarak girmek mecburiyetindesiniz. O halde hedefiniz 125 net olmalıdır. Başarılar..

    YanıtlaSil
  136. merabalar kastamonu myo makine bölümünden 2009 haziran ayında mezun oldum ama 2008 de kpss sınavına ortaöğretim olarak girdim etraftaki duyumlara göre 2009 kasım ayında bazı kadrolarda açıktan atama yapılacakmış.sorum şu ben bu kadrolara mecburi olarak ortaöğretim olarak girmem gerekiyo ikincisi diplomamam üniversitede eğer eğer ben bu sınavlara giripte kazanırsam ne olcak diploma yok kpss puanı ortaöğretim şu andada önlisans mezunuyum ama korkudan çıktıyı almak istemiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  137. Merhaba kastamonu makine myo mezunu arkadaşım,
    2008 yılında henüz önlisans mezunu olmadığınız için mecburen ortaöğretimden girdiniz. Şu an artık önlisans mezunu olduğunuz için diplomanızın yanınızda olmasına gerek yok. Gerçekte önlisans mezunu iseniz zaten sistem sizi tanıyacaktır. Şu an ortaöğretimden isteseniz giremeyeceğiniz için önlisans olarak gireceksiniz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  138. slm bn semiha.gıda teknikeriyim 2010 kpssye başvuracağım fakat ne kadar net yapmam gerektiği hakkında bir fikre sahip değilim.tahmince yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  139. merhaba ben başak
    önlisans muhasebe mezunuyum istanbulda bir yere yerleşmem için kaç net yapmam gerekiyor.
    hangi kadrolara yerleşebiliyorum
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  140. sistem beni tanıyabilir ama kazandığım takdirde bende ortaöğretim diplomama istenecek bende sadece önlisans mezunu çıktı belgesi var.önlisans olarak kpssem geçmeyecek.örneğin kasım ayında zabit katipliği alımı var ben buna girebilirmiiym girersem kpss 2008 puanım ortaöğretim olarak kazandığım zaman diploma istenecek ama bende diploma yok önlisans diplomasını kabul ederler mi

    YanıtlaSil
  141. Merhaba kastamonu makine myo mezunu arkadaşım,
    Şu an resmiyette ne mezunu olarak gözüküyorsunuz?
    Cevap: Önlisans mezunu.
    O halde 2010 sınavına zaten ortaöğretim olarak giremezsiniz. İstenizde böyle bir hakkınız yok. Çünkü KPSS'ye en son bitirdiğin bölümden girmek zorundasınız.

    Şimdi gelelim zabıt katipliği kadrosu için tercih yapmaya,
    Önümüzdeki Kasım ayı zabıt katipliği alımı için hangi düzeyde mezun olmanız isteniyor?
    Eğer ortaöğretimden alıyorlarsa tercih yapın.
    Önlisans mezunu olmanız isteniyorsa KPSS2008 puanınız ortaöğretim düzeyinde olduğu için bunu kullanamazsınız yani boşuna tercih yapmanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  142. Merhabalar,

    Ben bilgi yönetimi 2008 mezunuyum sınaava girmeyi düşünüyorum, benim bölümümden alınır mı, neler yapmam gerekli?

    Bilgi verir iseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  143. Merhaba İdil,
    Aradığın soruların cevabı alttaki başlıkta
    Önlisans Bilgi Yönetimi Mezunları

    YanıtlaSil
  144. selam ben emrah kastamonu makine bölümü mezunu olan arkadaşım yanıtlarınız için çok tşkler kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz için saolun.bir ikinici ben zabit katipliği sınavına ortaöğretim olarak gireceğim.ama ortaöğretim diplomama okulda eğer sınava giere ve zabit katibi olursam benden ortaöğretim diploması isteyecekler diplomada okulda olduğu için aslını getiremeyecem yani bu benim zatit katibi olamama anlamaına mı geliyor yoksa durumumu orda beyan etsem bir sıkıntı çıkarırlarmı yada bu işi çözmenin yolu nedir bu sorumada yanıt verirseniz minnetar kalcam sizlere

    YanıtlaSil
  145. Merhaba Emrah,
    Okuldan ortaöğretim mezunu olduğunuzu belirtir bir faks belgesi aldırıp bunu başvuru esnasında kullanabilirsiniz.. Diploma aslına gerek yok.

    YanıtlaSil
  146. melfuu
    Merhabalar ben 2008 önlisans işletme mezunuyum şuan aöfde 4.sınıf işletme ögrencisiyim cevabını çok merak etiğim bir sorum olacak benim sınava önlisans mezunu olarak girmem için büte dersmi bırakmam gerekiyor eger büte bırakırsam ve o dersi bütte geçersem lisans mezunu olmuş olacam ve daha sonra yaptıgım tercihler iptal olurmu Lütfen yardımcı olun..

    YanıtlaSil
  147. mrb ben aysel ben aof.iktisat önlisans mezunuyum 2010 kpss'de başarılı olduğum takdirde hangi kadrolara yerleşebilirim?şimdiden tşk.

    YanıtlaSil
  148. Merhaba Aysel,
    Başarılı olmanız durumunda 3001 kodu ile başlayan memuriyet kadrolarına başvuru yapabilirsiniz..
    -Sekreterlik,
    -Veri kont. işl,
    -Bilg. işlt.
    -Maliye,
    -Veznedar,
    -Mutemet,
    -Ambar memuru..

    YanıtlaSil
  149. melfuu
    çok teşekkür ederim inanınki içimde çok büüyk bir dertti bu sorum çok teşeekkür ederim
    Yani önemli olan sınava başvuru sırasında mezuniyet durumumuzun ne oldugu çok saolun çok....

    YanıtlaSil
  150. iyi günler ben esra işletme önlisans mezunuyum kpss de başarılı olduğum takdirde hangi kadrolara yerleştirilebilirim bilgi için tşk

    YanıtlaSil
  151. Merhaba Esra,
    Başarılı olmanız durumunda 3001 kodu ile başlayan memuriyet kadrolarına başvuru yapabilirsiniz..
    -Sekreterlik,
    -Veri kont. işl,
    -Bilg. işlt.
    -Maliye,
    -Veznedar,
    -Mutemet,
    -Ambar memuru..
    Bilg. ile ilgili kadrolar için MEB onaylı bilg. sertifikası gerekiyor.

    YanıtlaSil
  152. merhaba ben derya 01.01.1974 doğumluyum ön lisans mezunuyum. 2010 kpss girip başarılı bir puan almam durumunda yaşımdan dolayı yerleştirilebilirmiyim yoksa girmesem daha mı iyi.. şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  153. (nermin) iyi günler aof okuyanlara(KPSS için)MEB onaylı bilgisayar sertifikası verilmiyor mu?örgün olup en az 90 saat bilgisayar dersi görmüş olmak mı gerekiyor?bilgi verirseniz sevinirimŞimdiden tşk

    YanıtlaSil
  154. Merhaba Derya,
    KPSS'ye girmenizde her hangi sakınca yok. Girmeniz ve başarılı olmanız durumunda atamanız yapılacaktır.

    YanıtlaSil
  155. Merhaba Nermin,
    MEB onaylı bilg. sertifikası için örgün eğitim olmanız gerekmiyor. Halk Eğitim merkezlerinden alabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  156. MİRZA

    Mrb.SDÜ makine ön lisans öğrencisiyim alttan dersşm kaldığı için okulum 1 sene uzadı.aortalama haziranın ortasında okulum bitiyor ve ben 1 ay staja cıkıyorum..ağustos gibi diploma elimde oluyor..benim sorum şu kpss 2010 a girerken önlisans olarak mı basvuru yapıcaz yoksa ortaöğretim mi?

    YanıtlaSil
  157. Merhaba Mirza,
    2010 KPSS'ye önlisans olarak başvurunuz..

    YanıtlaSil
  158. ben 2007 yılı muhasebe mezunuyum şu anda da aöf 4. sınıf öğrencisiyim bu sene sınav başvuru sırasıda ön lisans oluğum için sınava öğle girsem fakat sınav olduktan sonra ya da atamalar sırasında okulum bitmiş olursa bi engel teşkil eder mi ...

    YanıtlaSil
  159. mrb ben bahar acık ogretım lısans tamamlama egırımı alan bır ogrencı kpss ye gırebılır mı

    YanıtlaSil
  160. Merhaba ben nigar aöf 2.sınıf öğrencisiyim sanırım 2010 yılında kpss önlisans sınavından girmem gerekiyor,önlisans diploması almam sart mı yoksa son yılıma kadr devam edip lisans diplomamı alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  161. Mrhb ben Bayram
    Konya Selçuk Üni. Mak.res.konstrüksiyon önlisans mezunuym.2010 daki kpss sınavında iyi bir netice alırsam branşım haricinde başka bölümleri tercih edebilirmiyim.

    YanıtlaSil
  162. Merhabalar ben Elif,
    Peyzaj teknikeriyim ve önlisans mezunu olarak gireceğim kpss'de toplam 150 mi 120 soru mu olacak?

    YanıtlaSil
  163. ahmet merhaba ben önlisans seramik bölümü mezunuyum.kpss 2010 sınavı kazandığım taktirde bölümümle ilgili tercih hakkım var mı..yoksa 3001 tercih edebiliyormuyum ve kaç net yapmam gerekir.

    YanıtlaSil
  164. 2007 muhasebe mezunu arkadaşımız sınava önlisans olarak girip daha sonra atamalar sırasında lisans mezunu olursa sorun teşkil eder. Ama atamalardan sonra mezun olursa herhangi bir sorun olmaz.

    YanıtlaSil
  165. Merhaba Bahar,
    Açık öğretim lisans tamamlama eğitimi alan bir öğrenci KPSS'ye ister önlisans ister lisans olarak sınava girebilir.

    YanıtlaSil
  166. Merhaba Nigar,
    2010 yılında önlisans mezunu olma aşamasına geldiğiniz için sınava önlisans olarak girebilirsiniz. Ya da isterseniz ortaöğretim olarak da girebilirsiniz. Fakat ortaöğretim olarak girmeniz durumunda olur da başarılı olursanız atamalar sırasında önlisans mezunu olmamanız gerekiyor. Gerekli tedbirleri alınız..

    YanıtlaSil
  167. Merhaba Bayram,
    Branşınız dışında 3001 kodu ile başlayan kadrolara da başvurabilirsiniz. Bir de MEB onaylı bilg. sertf. almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer okulunuzda 80 saatten fazla bilg. dersi gördüyseniz sertifikaya gerek yok. Başarılar..

    YanıtlaSil
  168. Merhaba Elif,
    Önlisans KPSS'de toplam 150 soru sorulacaktır. Ayrıntılar bu sayfanın en yukarısındadır.

    YanıtlaSil
  169. Merhaba Ahmet,
    Devlet uzun zamandır seramik bölümünden kadro açmıyor ama 3001 kodu ile başlayan kadrolara tercih yapabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  170. selamlar.iklimlendirme soğutma mezunuyum.ankara için kaçpuan alsam bir kuruma yerleşebilirim.yaşım 31 bir sorun olmaz umarım.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  171. İklimlendirme mezunu arkadaşımızın kendi bölümünden atama yapılması çok düşük ihtimal olduğu için en az 125 net yapmasını tavsiye ediyoruz.. Yaşınız her hangi bir sorun teşkil etmiyor. Başarılar..

    YanıtlaSil
  172. slm ben uğur
    gümrük işletme okuyorum bu yıl mezun olcam
    hedefım gumrukte calısmak bu yonde kı yorumlarınızı beklıyorum bu yıl kadro acılacak mı bıze acaba ? tesekkur ederım.

    YanıtlaSil
  173. mrb ben sema,
    büyük ihtimal 2010 haziran ayı itibariyle lisans eğitimimi tamamlıyorum.kpss sınavına lisans mezunu olarak mı girmem lazım.lisans mezunu olarak başvuru yaptıktan sonra mezun olamazsam sorun olur mu?yardımlarınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  174. Merhaba Uğur,
    Her dönem olduğu gibi 2010'da gümrük memurluğu kadroları açılacaktır. Bölümünüz itibariyle bu kadroya girme şansınız çok yüksek. Başarılar..

    YanıtlaSil
  175. Merhaba Sema,
    Lisans mezunu olarak başvuru yapıp daha sonra mezun olamazsanız bile sorun olmaz. Çünkü almış olduğunuz puanı 2 yıl boyunca kullanma hakkınız var. 2010'da başvuru yaptınız sınava girdiniz çok yüksek puan aldınız ama mezun olamadınız diyelim. Hiç sorun değil 2011'de mezun olduğunuz yine bu puanı kullanabileceksiniz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  176. meraba;benim kardeşim bu yıl a.ö.f laborant ve veteriner sağlık bölümünden mezun olacak.devlet hastahanelerinde laborant olarak çalışmayı düşünüyor. bunun için kpss ye girmelimi?birde internette bu bölümden mezun olanlara iş imkanı yok diye birşey okuduk(laboratuvar işini hemşirelerde yapıyormuş laborantlara ihtiyaç duyulmuyormuş.) kafamız çok karıştı biziaydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  177. merhaba hocam,
    ben uğur gümrük işletmede okuyorum
    hocam gümrükte calısmam için kpss den kac puan almalıyım teşekkürler

    YanıtlaSil
  178. MERHABA BEN BİRCAN,
    2 YILLIK İTHALAT İHRACAT MEZUNUYUM 2010 KPSS SINAVINA GİRMEK İSTİYORUM.HANGİ BÖLÜMLERE ATANABİLİRİM VE KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYO.MATEMEATİK BENDE SIFIR OLDUGU İÇİN ZORLANACAĞIM DÜŞÜNÜYORUM

    YanıtlaSil
  179. Gümrük'te kadro alabilmek için en az 130 net yapmanız gerekiyor..

    YanıtlaSil
  180. Merhaba Bircan 125 net yapmak zorundasınız.
    Matematikten 38 soru geliyor. Matematik 13 soru yaptığınızda diğer tüm soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor. Buradan da anlaşılacağı üzere matematik çok önemli bu sınavda..

    YanıtlaSil
  181. merhaba ben istdan simay.ben aöf kamu yönetmi okuyorum.busene 2.yılım bu sene ön lisans almayı düşünüyom.kpssde ön lisansların daha şansı yüksek olduğunu duydum.szce doğrumudur?ve nereleer atanabilirim ?yüksek bi puan alırsam 90 gbi kesin atanırmıyım?istabul olmasada olur şimdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
  182. bide kpssde yaş sınırı varmı ön lisanslarda?ben şuan 30 um.güzel bi puan alıpta atanamamkta üzer beni:(

    YanıtlaSil
  183. Merhaba Simay,
    Şans dediğimiz olay başarıyla doğru orantılıdır. Sizin ne kadar şansınız varsa lisans düzeyinden giren kişinin de o kadar şansı var.
    Ortaöğretim'de 1.5 milyon insan yarışıyor,
    Önlisansta 700bin,
    Lisans'ta ise 300bin civarında..

    Sizce hangisi daha şanslı? Şanslı demek yerine kim daha az kişiyle yarışıyor? Önemli olan yarışacağınız insanları egale etmek olmalı..

    3001 kodu ile başlayan memuriyet kadrolarına atanabilirsiniz.
    Önlisanslar için yaş sınırı yok. 90 puan alırsan atanırsın demek yerine 130 net yaparsan kesin atanırsın diyebilirim. Başarılar..

    YanıtlaSil
  184. teşekkür ederim saolun yardımcı olduğunuz için.ben kursuna başlıcam zaten kpss nin.lise mezunlarıyla ön lisansların çalışcağı dersler aynı deilmi?130 derken yyani toplam kaç soru?tamamınımı yoksa yaparsam kesin atanırım:d:d:d

    YanıtlaSil
  185. mrb öncelikle böyle bi site açtığınız için tşk.ler ben mustafa 2009 önlisans muhasebe mezunuym.ilk 2 atamada atnabilmem için kaç net yapmam gerekiyor? ayrıca bilgisayar sertifikam var.en kısa zamanda cvplarınızı bekliyroum sayın editörüm,her şey için için şimdiden tşk.lerimi sunar iyi günler iyi çalışmalar.rumuz: mustafa yediiklim kpss diyarbakır.

    YanıtlaSil
  186. Merhaba Simay,
    Önlisanslar ve ortaöğretimlerin sınavda çıkacak olan sorular aynı türden fakat zorluk dereceleri farklı olabilir. 150 sorudan 130 net yapmanı tavsiye ediyoruz en az..

    YanıtlaSil
  187. Merhaba Mustafa,
    Size 125 net yapmanı tavsiye ediyoruz. Muhasebe bölümü mezunu olduğunuz ve bilgisayar sertifikalarına sahip olduğunuz için KPSS'de bir çok kadroya rahatlıkla yerleşme imkanınız var.

    YanıtlaSil
  188. seray...
    Merhaba arkadaşlar, bu konuda yeni bilgi sahibi oluyorum ve sorum şu; önlisans diploması sahibiyken bu sene dikey geçişle a.ö. üçüncü sınıfa kayıt yaptırıp sınava önlisans diploması ile başvuru yapıp kazanıp atanırsak ve memuriyet sırasında lisans mezunu olursak bu avantaja mı memuriyetin iptaline mi dönüşüyor..anlatabildim mi bilemiyorum ama yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekürler..

    YanıtlaSil
  189. Merhaba Seray,
    Siz KPSS'ye 2010'da önlisans olarak başvurunuz. Sınav bittikten sonra 3. sınıfı da bitirmiş olacaksınız. Atamalar 2010'nun son aylarına doğru yapılacak. O sırada siz halen 4. sınıf olacağınız için önlisanstan girmenizde herhangi bir sakınca yok..

    YanıtlaSil
  190. merhaba ben özge
    1981 doğumluyum restorasyon meslek yüksek okulu mezunuyum.Restorasyondan alım yapılmıyor sanırım 3001 den tercih yapacağımı düşünüyorum.Yaş sınırlaması kalktı diyorlar bu doğrumudur ve atanablimek için kaç net yapmam veya kaç puan almam gerekiyor.Cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkü ederim ve bütün sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  191. Merhaba Özge,
    Yaş sınırı kalktı. Atanabilmen için 130 net yapmanı tavsiye ediyoruz.. Bu da 93 ve üzeri bir puan ediyor..
    İyi dileklerin için teşekkürler. Başarılar..

    YanıtlaSil
  192. MERHABA BEN NURAY
    1997 TEKSTİL MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNUYUM
    2010 KPSS DE TEKSTİL BÖLÜMÜNDEN ATANMA ŞANSIM OLUR MU
    YADA TEKSTİL DIŞI ATANMA OLASILIĞIM VAR MI
    1977 DOĞUMLUYUM YAŞIN ENGELİ VARMI
    CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  193. syn nuray ;
    yaş sınırı bulunmamaktadır fakat atamalarda tercih edilen bir bölüm mezunu olmadığınız için yüksek puan alarak 2001 kodu ile başvuru yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  194. slm ben murat ben 2 yıllık önlisans ilahiyat okuyorum bu sene son senem inşallah mezun olacağım 2010 kpss sınavına önlisan mezunu olarak girebiliyormuyum şayet girebiliyorsam başuvuru tarihleri sırasında diplomamız elimizde değil ne yapmam gerekiyor bilgi verebilirsenizmemnun olurm allh razı olsun hepinizden....

    YanıtlaSil
  195. mrh.ben hulya saglam 34 yasındayım ve duz lıse mezunuyum.kps sınavına gırebılırmıyım?lıse mezunu olarak sansım nedır?ne tur tercıhler yapabılırım?

    YanıtlaSil
  196. syn murat;
    sınava girebilmek için mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak gerekiyor. illa diplomanın elinde olması şart değil.zaten atamalara kadar diplomanı da alırsın eğer okulunu bitirsen de. ilk atamalar da 2010 aralık ayından önce olmayacak.

    YanıtlaSil
  197. syn hülya;
    sınava girebilirsiniz.önemli olan burada yüksek pun alabilmekte 120 net hedeflemeniz gerekiyor. gerekli bilgiler ortaöğretim kpss sayfamızda mevcuttur.

    YanıtlaSil
  198. merhaba ben esin ben önlisans sigortacılık mezunuyum. bu sene kpss ye gıreceğim. atanma şansım nedir kaç puan almam gerekir ve nereleri tercıh edebılırım yardımcı olursanız cok sevınırım. tesekkurler...

    YanıtlaSil
  199. seval
    mrb ben 2009, KTÜ Büro Yönetimi ve Sekreterlik mezunuyum,bilgisayar,diksiyon ve çeşitli seminerlerden belgelerim war.bu sınavla masa başında herhangi bir şehirlede herhangi bir alanda çalışmak istiyorum, en az kaç puan almalıyım

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.