29 Eylül 2009 Salı

2010 KPSS-B Lisans Mezunları

Başvuru tarihi: Yaklaşık olarak 26 Nisan- 24 Mayıs 2010 tarihleri arasında aday başvuruları alınmaya başlayacaktır.

Sınav tarihi: 2010 Haziran ayının son hafta sonu.

Sınavda karşınıza çıkacak sorular:
Cumartesi sabah oturumu:
-30 Matematik,
-30 Türkçe,
-30 Tarih,
-18 Coğrafya,
-12 Vatandaşlık

-60 Almanca,
-60 Fransızca,
-60 İngilizce.

Cumartesi öğleden sonra oturumu:
-120 Eğitim Bilimleri

Pazar sabah oturumu:
-40 Hukuk,
-40 İktisat,
-40 İşletme,
-40 Maliye,
-40 Muhasebe.

Pazar ögleden sonra oturumu:
-40 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
-40 Ekonometri,
-40 İstatistik,
-40 Kamu Yönetimi,
-40 Uluslararası ilişkiler.

2010 KPSS Lisans Başvurusu Nasıl Yapılır?

Önlisans KPSS B grubuna dahil olan adaylar bu başlık altından sorunlarını dile getirebilirler.

96 yorum:

  1. SONER

    BEN HALKLA İLİŞKİLER ÖNLİSANS VE AYRICA İŞLETME LİSANS MEZUNUYUM... KPSS A SINAVINA MI YOKSA KPSS B SINAVINA MI GİRMEM DAHA UYGUN OLUR? DEVLET MEMURLUĞU (ÖRNEĞİN BELEDİYELERDE) YAPMAK İSTİYORUM. İZLEMEM GEREKEN YOL NEDİR? SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  2. ben 2009 aöf kamu yönetimi mezunuyum.2010 kpss ye hazırlanıcam yalnız gk ve gy sınavlarına a grubu sınavlarına da giricem ama ben memurluk istiyorum sadece uzamnlık yada kaymakamlık değil.lisans türünden sadece gk ve gy puanımla düz memurluk(bakanlıklarda,valiliklerde yada ziraat bankası) tercih edebilirmiyim,kadro varmı,ortaöğretim mezunları için var diye duydum memurluk,lisans mezunları için memurluk tercihi yokmu,varsada sayısı az mı?
    cvp yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. SYN. soner;
    sınavda öğretmenlik hariç tüm oturumlara girebilirsin lisans seviyesinden başvuru yapacaksın. yapman gereken tek şey çok çalışmak olacak. profesyonel olarak çalışmalısın ki 90 üzeri net çıkartıp atamanın yapışabilme imkanı yüksek olsun.

    YanıtlaSil
  4. kamuyönetimi mezunu arkadaşım. sınavdan sonra yapılacak olan atamalarda 4421 kodunu kullanarak ataman yapılacak. yapman gereken 120 soru üzerinden en az 90 ve üzeri net çıkarmak olmalıdır. atamaları düşünmeyip sınava odaklanmalısın.

    YanıtlaSil
  5. Selamlar.

    Maden Mühendisiği mezunuyum. hangi oturumlara girmem gerekiyor?

    YanıtlaSil
  6. Umit
    ziraat muhendisi
    merhabalar...
    2010 KPSS/B Lisans Mezunlari sinavina girmeyi dusunuyorum.
    yukaridaki bilgileri inceleyerek 2 gunde 4 oturuma girecegimi,cumartesi 2 oturup 240 soru,pazar 2 oturum 400 soru olarak belirtilmis...bu sorularin hepsi beni kapsiyormu yani maliye muhasebe sorulariylada karsilasacakmiyim yoksa bolumlere gore ayri oturumlara mi girecegiz...
    cevaplarsaniz sevinirim,tesekkurler...

    YanıtlaSil
  7. meraba ben ipek
    bu yıl maliye bölümünden mezun olacağım kpss pazar günü oturumunda sadece maliye dersinin 40 sorusundan mı sorumlu olurum yoksa diğer iktisat, hukuk,işletme ve muhasebe derslerindendemi sorumluyum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. ben Nazlı.gıda mühendisliği mezunuyum.2010 kpss ye katılmak istiyorum kaç sorudan en az kaç net çıkarmam gerektiğini hakkında bilgi verirseniz sevinirim.ve yılda kaç kişi atama yaptıklarını duydu iseniz bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  9. mrb adım müge, ben iki yıllık muhasebe mezunuyum ve bu sene 4. sınıf işletme bölümünde okuyacağım. 2010 kpss sınavına önlisans olarakmı yoksa lisans olarakmı girmem avantaj olur. eğer lisans mezunu olarak girecek olursam hangi oturumdan girmem gerekecek? lisan A mı yoksa lisans B mi?

    YanıtlaSil
  10. ben azime.lisans öğrencisiyim.bu 4,senem ama okulum 1 yıl uzuyor 2010da lisans mezunu olmuyorum ama sınava gireceğim tarihte aöf den önlisans mezunu olacağım.ben önlisans sınavına mı yoksa ortaöğretime mi gireceğim?

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, ben su ürünleri mezunuyum kpss a'ya mı yoksa b'ye mi girmem gerekiyor?Birde cumartesi ve pazar oturumlarından hangilerine girmeliyim ve hangi bölümleri cevaplamalıyım?

    YanıtlaSil
  12. syn murat;
    bakanlıkların açacak olduğu sınavlara da girmek istiyorsan cumatresi dışında kalan pazar oturumlarına da katılman gerekiyor. daha sonra da sana uygun olarak açılacak sınavlara da başvurabileceğin gibi atamalarda kendine uygun olan yerleri de tercih edebilirsin.

    YanıtlaSil
  13. syn ümit;
    cumartesi sabah oturumuna gireceksin
    öğleden sonraki sınava da öğretmen adaylarının gireceği sınavdır. sen eğer bakanlıkların daha sonra açacak olduğu sınavlara da katılamak istiyorsan en azından pazar sabah oturumuna girmelisin. ama ben B grubu kadrolara başvuracağım diyorsan sadece cumartesi sabah oturumuna katılman yeterli olacaktır.

    YanıtlaSil
  14. syn ipek;
    maliye ve çalışma bakanlıklarının açacak olduğu sınavlara da girerek onların istediği puan durumundan 80-85 gibi bir puan alabilmek için pazar sabah oturumundaki sorulardan da yapmalısın. hayır ben memur olacağım diyorsan cumartesi tek oturuma girmen yeterli olacaktır.
    şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  15. syn nazlı;
    sormuş olduğun bıçaksırtı bir soru. yani şu puanı alırsam şuraya atanırım. şu kadar kadro açılır bunları bilmek zor fakat ösym nin sitesinden daha önce yapılan atamaların taban ve tavan puanlarına bakabilirsin.

    YanıtlaSil
  16. syn müge ;
    hangi diplomayla sınava girmeliyim sayfamızdaki soru ve cevapları okuduktan sonra sana yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  17. syn biyolog;
    önlisans dan diploma alabilecek durumdaysan ve bu seviyeden sınava girmek istiyorsan yapman gereken tek şey sınava hazırlanmak olmalı. sınava girebilmenin şartlarından biri de ya mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak gerekmektedir. bir de hangi diplomayla sınava girmeyilim sayfamızı ziyaret etmeni öneririm.

    YanıtlaSil
  18. syn esra ;
    daha önce de sorulan sorulardan birisi.
    eğer bakanlıkların açacak olduğu özel sınavlara da katılmak istiyorsan zorunlu olan cumartesi sınavıyla beraber en az pazar sabah oturumuna katılmalısın. her bölümden puan alabilmek için de en az birer soru cevaplaman gerekmektedir.
    şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  19. biyolog semiha
    merhaba 2003 biyoloji mezunuyum 2010 kpss b ye girip hem biyolog kadrosu için hem düz memurluk için tercih yapabilir miyim ve biyolog ataması için kaç puan almalıyım nereden öğrenebilirim? teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. peyzaj mimarı ayla
    merhaba ben peyzaj mimarıyım,belediyelere alınabilmek için sadece Gk Gy sorularından mı sorumlu oluyorum?bir de öğleden sonraki ingilizce oturumuna da katılmam gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
  21. mrb bn psy87.
    psikoloji son sınıf öğrencisiym ve bu sene kpss ye girmek istiyorum.kpss nin hangi gurubuna gireceğm (a yada b gibi)? istanbul ankara yada izmir gibi yerlerde hastanelere atanma şansım ne kadar? her sene bu şehirlerde psikologlar için boş kadro oluyomu? buralara atanmak için kaç puan yapmam gerekir?

    YanıtlaSil
  22. İyi günler ben işletme fakültesi lisans mezunuyum.Cumartesi tek oturum yani sadece genel yetenek ve genel kültüre girmek istiyorum. Diğer alan derslerine girmek zorunlu mu acaba. İstediğim düz bi memurluk bunun için tek oturum yeterlimidir. Ayrıca Bilgisayar işletmeni sertifikam var bunun bana bi faydası olabilir mi cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  23. filiz
    mrb arkadaşlar bende kpss sınavına gireceğim ben 4 yıllık işletme fak. mezunuyum. fakat sınava b kadrodan girmek istiyorum bu sınav cumartesi sabah otrumumu oluyor bide b kadrodan hangi memurlukalrı seçebilirim yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  24. İşletme fakültesi lisans mezunuyum cumartesi tek oturuma girenler alan derslerine de girmek zorunda mı şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  25. betüll
    ben son sınıv lisans öğrencisiyim bankaların müfettişlik sınavlarınada girmek istiyorum memurluk sınavlarınada ben bu oturum olayını pek anlamadım ilk defa gireceğimden bana biraz açıklarmısınız ve kpssA'mı B'mi...

    YanıtlaSil
  26. merhaba dikey geçiş yaptığın zaman önlisans iptal oluyormu.kpss ye lise düzeyinden girilebilirmi.

    YanıtlaSil
  27. merhaba adım ilknur. rus dili ve edebiyatı mezunuyum. ilk kez kpss'ye gireceğim. sanırım kpss-^b'ye girmem gerekiyor. hangi derslerden sınava gireceğim? konu hakkında bilgim hiç yok. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Semiha,
    2010 KPSS B'ye girip hem biyolog hem de düz memurluk ataması için tercih yapabilirsin. Biyolog ataması için geçen sene en düşük 88 puanla ataması yapıldı.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Ayla,
    Belediyeler için de GK ve GY oturumlarına katılmak şart. Öğleden sonraki İngilizce oturumuna katılmana gerek yok.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba psy87,
    KPSS'de lisanstan a ya b grubu olarak sınava girebilirsiniz. A grubu yöneticilik kadrolarıdır, B grubu ise diğer orta düzey memurluk kadrolarıdır. Burada hangi gruptan gireceğinizi kendiniz karar vereceksiniz. Ege ve Marmara bölgelerindeki şehirlere atanma şansınız sizin KPSS'deki başarınıza bağlı bir olay. Belki bu şehirlerdeki hastaneler için 50 ya da 100 kadro açılır. Bu kadrolara girmek isteyen kişi sayısı da belki az olur ama kimse düşük puan almak istemeyecektir. O yüzden netlerinizi deneme sınavlarında yüksek tutmaya gayret edin..

    YanıtlaSil
  31. Merhaba Nehir,
    Diğer alan derslerine girip girmemek senin isteklerinle alakalı bir durum. Eğer düz memur olmak istiyorum diyorsan ctesi günkü GY-GK oturumlarına girmen yeterli. Ama "Ben maliye ve çalışma bakanlıklarının da kadrolarına girmek istiyorum" diyorsan pazar günkü oturumlara da girmelisin..

    YanıtlaSil
  32. Merhaba Filiz,
    B grubu kadroları incelemek istiyorsan burayı tıkla.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Ayşe,
    Cumartesi günü tek oturuma girersen düz memurluk kadrolarına yerleşirsin. Ama maliye ve çalışma bakanlığı gibi kadroları da istiyorsan pazar oturumuna da katılmalısın..

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Betül,
    Siz Lisans A grubu olarak sınava katılacaksınız.

    YanıtlaSil
  35. Dikey geçiş yapmak isteyen arkadaşım,
    KPSS'ye lise düzeyinden girebilirsin. Diğer sorunun için destek veremiyoruz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  36. Merhaba İlknur,
    Bildiğim kadarıyla fen-edebiyet fakültesi mezunlarına artık formasyon veriliyor. Yani sizlerde öğretmen olabiliyorsunuz. O sebeple A grubu ve öğretmenlik için KPSS-A Lisans grubundan sınava gireceksiniz..

    YanıtlaSil
  37. merhaba,

    teşekkür ederim hemen cevapladığınız için.rus dili ve edb. mezunu olduğumu söylemiştim ve evet öğretmenlik formasyonum da var(stajımı da yaptım). yalnız rusça öğretmeni her okulda yok. ben hangi branşta öğretmenlik yapabilirim bu sınava girersem? ben okuldayken formasyonu öylesine almıştım ve şimdiye kadar(10 senedir) hep özel sektörde çalıştım. bu yüzden gerçekten hiç bilgim yok. belki sizin konunuz değildir yukarıdaki sorum, bilemiyorum. peki sadece memur olarak çalışmak için de A grubunu mu seçmeliyim? çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  38. Tekrar merhaba İlknur,
    Bu sınavdan sonra Rusça Öğretmenliği ve Tercümanlık dışında başka bir kadro yok maalesef. Bu kadrolara da çok az bir alım yapılabiliyor. Ama düz memurluk için de bu sınava girebilirsiniz. Ve sizin için en iyisi bu olacaktır. Onun için KPSS-B grubundan girip ctesi günkü tek oturuma(GY-GK) katılmanız ve başarılı olmanız gerekiyor. Ctesi günkü sabah oturumunda karşınıza gelecek sınav soruları için yukarı bakabilir ona göre hazırlanabilirsiniz. Başarılar..

    YanıtlaSil
  39. çok teşekkür ederim. ben de herkese başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  40. MERHABA BEN2001 YILINDA SAĞLIK MSLEK LİSESİ TIBBİ SEKRETERLİB BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDUM.ÜSTÜNE DE2 YILLIK BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜNÜ BİTİRDİM.ŞİMDİ BEN KPSS YE LİSE DÜZEYİNDEN GİREBİLİRMİYİM.DAHA ÖNCE HİÇ ÖNLİSANSTAN GİRMEDİM ÇÜNKÜ SINAVA.BENİM 2 YILLIK ÜNİVERSİTEYİ BİTİRMİŞ OLMAM SAĞLIK HAKKIMI KAYBETTİRMİŞ OLUYOR MU BANA? BEN LİSE DÜZEYİNDEN GİRMEK İSTİYORUM SINAVA .EĞER DİKEY GEÇİŞ YAPIP 3 SINIFA İŞLETMEYE GEÇSEM ÖNLİSANS HALA GEÇERLİ OLACAKMI ? 3.SINIFATN DEVEM ETMEM HAİLNDE LİSE DÜZEYİNDEN GİREBİLİRMİYİM?TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
  41. En son Büro yönetimi ve sekreterlik bölümünü bitirdiğiniz için artık KPSS'ye oraöğretim düzeyinden giremezsiniz. Eğer dikey geçiş yapıp 3. sınıftan işletmeye devam etmeniz durumunda işletmeden mezun olana kadar önlisans hakkınız devam edecektir. Başarılar..

    YanıtlaSil
  42. tekrar merhaba,
    dün çok yardımcı olmuştunuz. bir sorum daha olacak. rus dili ve edb. mezunuyum,formasyonum var, ayrıca anadolu lisesi mezunuyum ve ingilizcem iyi seviyede. acaba kpss'de ingilizceden sınava girip seviyemi belgelesem bunu rus dili için aldığım formasyonla birleştirip öğretmenlik yapabilir miyim? teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba İlknur,
    Böyle idealist düşünmen güzel. İngilizceden yeterlilik sınavında başarılı olsan bile sanırım İng. öğretmenliği için formasyon veremezler. Bu bizim uzmanlık alanımıza girmediği için seni yanlış yönlendirmek istemem ama tavsiyem bunun için herhangi bir üniversitenin İngilizce öğretmenliği bölüm başkanlığına ya da sekreterine ulaşarak bu soruyu onlara yöneltebilirsin. Belki de böyle bir imkan vardır. En doğrusunu onlar bilecektir.

    YanıtlaSil
  44. slm,
    kpss hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim ama bu yıl girmeyi düşünüyorum düz lise mezunuyum ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  45. Merhaba İlker,
    Siz KPSS'ye ortaöğretimden gireceksiniz.
    Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki linkler size yardımcı olacaktır.
    2010 Ortaöğretim KPSS Başvuru ve Sınav Tarihi
    Başvuru Nasıl Yapacağım?

    YanıtlaSil
  46. merhaba ben mehbare;
    ben ıkı yıllık muahasebe boulumu okudum bıtıı bu sene ama kık sınavım kaldı sadce onları verırsem lısans ıcın mı gırecegım kpss ye ya da tıcaret lıse sı mezunuyum orta ogretım ıcın mı gıreyım sınava karar veremedım kpss hak
    kında bılgım yok arastıryorum hala calısmalara basladım ne olur bılgı verırsenız en kısa zamanda cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  47. Merhaba Mehbare,
    2010'da KPSS'ye lisans düzeyinden girmelisin. O zamana kadar zaten bu sınavları vermiş olursun. Veremezsen bile lisans düzeyinden almış olduğun puanı 2 yıl boyunca kullanabilirsin..

    YanıtlaSil
  48. merhaba ben müge;
    ege fizik 99 mezunuyum. öğrenciliğim sırasında pedagojik formasyon eğitimimi aldım. ayrıca okul bittikten sonra 9 eylül üniversitesinden 33 kredilik ilköğretim formasyonu aldım. dershanede çalışıyorum ve ön izin belgemde fizik ve fen bilgisi öğretmeni yazıyor.
    bu yıl kpss ye gireceğim. fizik öğretmeni olmam pek mümkün görünmüyor.
    benim size iki sorum olacak:
    1-ilköğretim öğretmenliğine başvurabilirmiyim.herkes ikinci öncelik diye birşeyden söz ediyor böyle birşey var mıdır?başvuru yapabilsem bile bütün sınıf öğretmenliği mezunları bitincemi sıra bana gelir.
    2-eğer öğretmen olamıyorsam düz memurluğa başvurmak için ne yapmalıyım?
    şimdiden çok teşekkür ederim emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  49. merhaba ben deniz.birkaç sorum vardı.iibf işletme mezunuyum.sanırım a grubunda sınava girmem gerekmekte.yukarıda bir cvpta cumartesi sabah oturumları ve pazar sabah oturumkarına girilmesi gerektiğini söylemişssiniz.fakat bana tüm oturumlar girersem daha fazla şansım olacağı söylenmişti.bana bu konuda bilgi verbilir misiniz?birde a grubundan sınava girdiğimizde b grubundan da tercih yapabiliyor muyuz?sınav sonuçalrı tercihler e kadar sürede sonuçlanıyor ve atamalar ne kadar sürede gerçekleşiyor acaba.birde tercih yaptını mesela ve atamanız gerçekleşmedi 2 yılınız yanıyor mu?virde kpss puan türü çok fazla var sınav sonuçlarında her puan türüne göre puanımızı öğrenebilecek miyiz?bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  50. syn müge ;
    almış olduğun formasyonla milli eğitim bakanlığının vermiş olduğu kadrolara bağlı bir durum ortaya çıkıyor. yapman gereken yüksek puan almak, tercih yapma hakkın olacağını düşünüyorum. sadece memurluk için ne yapmam gerekir diyorsan eğer, iyi bir puan alıp bir de bilgisayar işletmenliği belgen de varsa ya da sınavdan sonra da temin edebilirsin. ataman kolaylaşacaktır. kpss puan 3'de 4001 kodunu kullanarak atamalara başvuracaksın şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  51. syn deniz;
    öncelikle A grubu atamaları için en fazla 3 oturuma katılacaksın sonra da sınavın açıklanacağı yaklaşık bir ay sonradan sonra bakanlıkların açacak olduğu özel sınavları takip edip hangi bakanlık hangi puan türüne göre başvuru kabul edecek ve ne tür belgeler isteyecekse onlarla sınava başvuracaksın.
    istersen B grubundan da atamalara başvuru yapabilirsin. o da kpss 3' puan türüne göre olacak. senin yapacağın sınava olabildiğince iyi hazırlanmak ve ilerleyen tarihlerde medya ve interneti takip edeceksin. sınavdan aldığın puanı daha sonra yapılacak sınava kadar kullanabilirsin. yaklaşık 7-8 atamaya katılabilirsin. iyi bir puan alıp doğru tercih yaparsan ilk atamada yerleşirsin. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  52. merhaba ben yine müge (ege fizik mezunu)cevap için çok teşekkürler. ilköğretim öğretmenliği için sanırım tercih yapabilirsin demişsiniz. ancak biraz daha net bir bilgiye ihtiyacım var. çünkü kursa gideceğim ve fizik öğretmenliği şansım olmadığını düşündüğüm için yalnızca memurluk için kayıt yaptırdım eğer 33 kredilik ilküğretim formasyonum işe yarayacaksa kurs başlamadan değişiklik yapıp eğitim bilimleri kursunada katılacağım. kurs yetkililerine sorduğumda ikinci öncelikten söz etmişlerdi bütün sınıf öğretmeni adayları bitmeyeceğinden sıra bana gelmezmiş. sizin cevabınız benim için bir umut oldu. lütfen daha net ve kesin bir bilgiye sahipseniz benimle paylaşırsanız çok sevineceğim... şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  53. syn Müge ;
    sınıf öğretmenliği için demişsin hocalarının dediği gibi 2. öncelik söz konusu olduğu için şansın azalıyor benim de demek istediğim bu onun için uğraşmak yerine memurluk için çaba sarfetmiş olsan daha başarılı olacağını düşünüyorum. fakat şöyle birşey var eğitim bilimleri sınavına da girmek senin için dezavantaj değil. o sınava da girebilirsin. yapman gereken 4001 kodu ile son 2 yıl içinde yapılan atamalara bakmak olacak. bir de öğretmenlik şansını değerlendireceksin. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  54. mrb ben ayşegül;
    endüstri mühendisliği son sınıftayım. 2010 yılında KPSS ye girmeyi düşünüyorum ama hangi oturumlara girmem gerekiyo, hangi bölümlerden sorumluyum hiç bilgim yok..forumlardan anladığım kadarıyla tek bildiğim KPSS B ye girmem gerekiyormuş..hangi bölümlerden sorumluyum, hangi oturumlara katılacağım, benim bu sınav sonucu hangi bölümlerde çalışabileceğim konusunda fikri olan bana yazarsa çok sevinirim..şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba Ayşegül,
    Eğer uzmanlık, uzman yardımcılığı gibi yönetici kadrolarını istiyorsan kesinlikle A grubu sınavına girmen gerekiyor. Bu durumda GY-GK, İngilizce ve Pazar günü oturumlarına katılman gerekiyor.

    Ama normal düzeyde kadro istiyorsan yani mühendis kadrosu için KPSS'de Genel Kültür,Genel Yetenek ve İngilizce testlerini çöz.(Bu testler sana KPSS-1,2,3,4,5,6 puanları getirir.

    Bunun dışında 75 puanlı KPDS belgesi de senin avtanjına olacaktır.

    Kadrolar:
    -TCMB sözleşmeli mühendis(B grubu),
    -TSE ar-ge mühendisi,(B grubu)
    -TUİK uzm. yardımcılıgı,(A grubu)
    -Hazine müstesarlıgı uzm yard(A grubu),
    -Vakif bank müfettiş yard.(A grubu)
    -Vakifbank uzm yard.(A grubu)
    -Çalışma bak egitim uz yard(A grubu)
    -Turk patent enst. uz yard(A grubu)
    -Gumruk mustesarlıgı uz yrd(A grubu)
    -EPDK memurlukları(B grubu)
    -BDDK memurlukları(B grubu)

    Hangi düzeyde memur olmak istiyorsan ona karar ver ona göre A ya da B grubundan birini seç. Ama hem A grubu hem de B grubu istiyorsan bu durumda A grubunu tercih etmen mantıklı olacaktır.

    YanıtlaSil
  56. orhan
    ben çevre mühendsiliğinden bu yıl mezun oldum. bakanlıklara atanabilmem için kpss den kaç almam gerekir, kpds olmadanda girebilirmiyim

    YanıtlaSil
  57. Merhaba Orhan,
    Katsayılarla ilgili küçük bir araştırma yaptık. B ve A grubu için şu kadar net yapınız gibi bir durum belirtemiyoruz. Çünkü katsayılar her testin içeriğine göre değişiyor. Sana şundan şu kadar yap demem çok mantıksız olacak. O yüzden sana çevre mühendislerinin girebildiği bakanlıklarının KPSS'deki katsayıları veriyorum..

    -Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı(GY:0,4, GK:0,3, YD:0,3)
    -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı (GY:0,45, GK:0,25, HU:0,1, YD:0,2)
    -Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu (GY:0,45, GK:0,25, YD:0,3)
    -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (GY:0,45, GK:0,25, HU:0,1, Uİ:0,2)

    YanıtlaSil
  58. merhaba filiz,
    ben bu sene lisan prog.sanat tarihi bölümünden mezun olacağım. yukarıdaki oturumlardan hangisine yada hangilerine girmem gerekiyor?

    YanıtlaSil
  59. Merhaba Filiz KPSS'de sanat tarihi bölümü adayların kendi alanlarından atama yapılmıyabilir 2010'da. O yüzden KPSS'ye B grubu ya da A grubu olarak girebilirsiniz. Ctesi oturumu düz memurluk için yeterli olacaktır. Ama atanma şansınızı düşürür. Bakanlıkların ve diğer kurumların da kadrolarına girmek istiyorsanız mutlaka pazar oturumuna da katılmanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  60. merhabalar KPSS A grubu kadrolarında yaş sınırı 30 mu.ben 32 yaşındayım.A grubundan sınava giremeyecekmiyim.Eğer öyleyse B grubu olarak hangi gün sınava girmem gerekiyor.hangi dersleri kapsıyor.birde eğitim bilimlerinden girmek istiyorum.kamu yönetimi mezunu olucam.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  61. Duru hanım, A grubunda yaş sınırı 30, öğretmenlikte 40'tır. Bu başlığın en yukarısındaki açıklamaları okuyunuz. Aradığınız bilgiler orada..

    YanıtlaSil
  62. merhaba
    işletme lisans mezunuyum,28 yaşındayım.kpss alan derslerinden sınava girmeyi düşünmüyorum..kpss A'mı,kpss B'mi benim gireceğim..dersaneye gitmeyi düşünüyorum bu yıl kazanmak istiyorum.bide ortalama kaç net yapmam lazım 85 için??devlet memuru olmak istiyorum..teşekkürler..
    çiğdem

    YanıtlaSil
  63. syn çiğdem;
    anladığım kadarıyla alan derslerine girmek istemiyotsun bu şekilde yaparak sadece kpss 3 puanını kullanarak atamalara katılabilirsin. 85 alabilmek için de 93 ve üzeri net çıkartman gerekmektedir. şekil itibariyle mantıklı düşünüyorsun fakat bakanlıkların da sınavalarına katılmak istersen ve önüne çıkacak fırsatları değerlendirmek istersen eğer. ileride hata yapmaman açısından sadece gk-gy derslerine hazırlanıp pazar yapılacak olan diğer oturumlardan sabah oturumana katılman senin açından bir dezavantaj oluşturmaz. o derslere çalışmadan da alacak olduğun puana ek olarak diğer puan türlerinden de ileride şansını deneyebilirsin. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  64. öncelikle çok teşekkür ederim..çalışmadan bi faydası olacaksa pazar sabah oturumuna da girerim..aslında ben emniyette sivil memur olmak istiyorum..ama şartlar konusunda çok ta bilgim yok..bu konuda yardımcı olabilirmisiniz??
    çiğdem

    YanıtlaSil
  65. syn çiğdem;
    şimdilik yapman gereken sadece çalışmak olacak yeterli puan aldığında kadroların açılmasını bekleyeceksin. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  66. mrb ben yurda hemşirelık yuksek okulu okuyorum bu yıl ılk kez kpss ye gırecem cook heyecanlıyım. ne yapacagımı bılmıyorım sanırsam kpss b grubu ogrencıyım bu da şudemek mı oluyo hazıran ayı son haftasonu cumartesı oğleden önce sınava gırem tek oturum mu olacak kafam cok karıştı

    YanıtlaSil
  67. mrb ben 2007 düzlise mezuyum 2010 kpss sınavına başvurabilirmiyim ilk defa başvuracacağım nasıl başvurabilirim başvuru tarihi ne zaman bu konuda yardımcı olurmusunuz?çabuk cevaplayabilirmisiniz lütfen

    YanıtlaSil
  68. syn yurda;
    temmuz ayının 2. haftası sınava gireceksin ve gk-gy sorularını cevaplayacaksın şansın oldukça yüksek yeterli cevap yapman durumunda istediğin yere atanabilirsin. heyecan yapmana gerek yok şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  69. lise mezunu arkadaşım sınava başvuru şartlarını ortaöğretim sayfamızı ziyaret etmelisin.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba ben caner

    2009 kayıtlı açık öğretim,kamu yönetimi öğrencisiyim..

    2010 kpss ye hangi diploma ile ve hangi katagoride girmem benim için daha iyi olur ?

    orta öğretim(lise) diplomam meslek lisesi elekrik bölümü kpss ye lise diplomasıyla girersem lise bölümümle ilgili kadro bulabilirmiyim örneğin tersane gibi yerlerde..

    kısacası acık ögretim öğrencisi olmama ragmen kpss ye lise diplomam ile orta öğretim katagorisinden girebilirmiyim..Açık cevabınızı bekliyorum,teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  71. Merhaba Caner, kaçıncı sınıfta olduğunuzu belirtirseniz size daha çok yardımcı olabiliriz..

    YanıtlaSil
  72. Merhaba ben Selin
    Kamu yönetimi mezunuyum.Kpss b grubundan sınava girecek olursam sadece genel yetenek ve genel kültür sorularını çözmem yeterli olacak mı?İngilizce sorusuda çözmek zorundamıyım?Ayrıca Kpss a grubundan sınava girmeye karar verirsem genel yetenek ve genel kültür dışanda hangi derslerden sorumlu olurum?
    Sizce hangi gruptan sınava girmeliyim hangisinde şansım daha yüksek olur?
    Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  73. meraba ben barbaros;
    ziraat mühendisliği tarım ekonomisi bölümü mezunuyum kpssde hangi oturumlara girmem gerekiyor ve nerelerde tercih yapma hakkım var, taban-tavan puanları mevcutmu? şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  74. syn selin;
    sadece B grubu atamalarına katılacaksan tek oturuma başvuru yapacaksın. diher sınavlarla ilgili bilgiler bu sayfanın ilk satırlarında yazmaktadır. ingilizce sınavı ya da diğer oturumlara katılmanız sizin için dezavantaj sağlamaz.

    YanıtlaSil
  75. merhaba ben fen-edebiyat tarih bölümü son sınıf öğrencisiyim.kpss de hangi puan türünden sınava girmem gerekiyor?formasyonum olmadığı için öğretmenlik için giremiyormuyum?düz memurluktan kasıt nedir?bilgilendiriseniz sevinirim teşekkürler...(hilal)

    YanıtlaSil
  76. Merhaba Hilal,
    KPSS'ye lisans düzeyinde B grubu olarak gireceksiniz. Formasyonunuz olsaydı eğer A grubundan girme şansınız vardı. Düz memurluktan kastımız masa başı yapılan memuriyet hizmetidir..

    YanıtlaSil
  77. Selamlar..Adım Ceyhun..34 yaşında kamu mezunuyum ve ilk defa lisans mezunu olarak kpss b gurubunda sınava girmeyi düşünüyorum..Yaşım itibari ile sınava girmem sorun mudur ve ingilizceden girmem aynı tercihleri yapanlar arasında bir avantaj(dezantaj olmayacağını bildirmişsiniz) sağlar mı? ..

    YanıtlaSil
  78. Ben Fatma;
    2009 lisans mezunuyum Kpss ye girmeyi düşünüorum.Kpss-A/B sınavı ve hesaplanan puan türleri hakkında merak ettiğim şeyleri bulamadım o yüzden kafamdaki düşünceleri netleştirmek ve daha iyi bilgi edinmek amacıyla size soracağım.

    Ösym nin 2010 sınav takvimine göre bu sene ancak Kpss lisansa girebilirim .Kpss A için seneye mi beklemem gerekiyor?

    Kpss puan türleri var bunların hesaplanmasını istediklerinizi mi seçiyosunuz sınavdan önce yoksa hepsi hesaplanıyor mu?

    Kpss-B de Ösym sizi direk atıyor mu yoksa kpss-A' daki gibi biz mi başvuruyoruz?

    Şimdiden tşkler..

    YanıtlaSil
  79. Arkadaşlar ben 71 doğumluyum kpss b grubu sınavına girebiliyormuyum.Öğretmenlik için

    YanıtlaSil
  80. merhaba ben nur. 4 yıllık işletme mzunuyum. bu yıl kpsste girmek istiyorum. hangi gruptan girmeliyim? yada b grunbun cumartesi sabah oturuma girsem benim için yeterlimi?

    YanıtlaSil
  81. Merhaba Ceyhun,
    Yaşınız itibariyle B grubundan lisans düzeyinde sınava girmenizde herhangi bir sakınca yok. İngilizce sizi yabancı dil isteyen memur kadrolarında rakiplerinizden öne geçmenizi sağlayacaktır. Yapıp yapmamak sizin ne istediğinizle ilgili bir durumdur.

    YanıtlaSil
  82. Merhaba Fatma,
    2010'da tüm gruplar sınava girecektir. Dolayısıyla sizde KPSS'ye A grubundan girebilirsiniz.
    KPSS puan türlerini siz değil ÖSYM hesaplıyor. Mesela bir bakanlık almak istediği memur için KPSSP4 puanı istiyor diyelim bu puan grubu adaydan hangi derslerde başarılı olduğuna göre çıkarılan katsayıyla hesaplanır.

    Sınavdan sonra tercih yapıyorsunuz. Örneğin bir bakanlık kadrosuna 10 kontenjan açıldı diyelim sizde bu kadroya tercih yapanlar arasında ilk 10'a girebiliyorsanız kadroya yerleşiyorsunuz. Tabi bunun içinde o kadroya girebilmek için gereken yeterli puanı almanız gerekiyor..

    YanıtlaSil
  83. Merhaba Jülin,
    Öğretmenlik için A grubundan girmeniz gerekiyor. Yaşınız dolasıyla maalesef A grubundan giremiyorsunuz. Ama isterseniz KPSS'ye B grubundan girebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  84. Merhaba Nur,
    İşinizde yükselmek veya yönetici düzeyinde memur olmak istiyorsanız A grubundan, yükselmeye kapalı olan normal düzeyde memurluklar için B grubundan katılacaksınız.

    YanıtlaSil
  85. merbaha.. ben günseli özgül, mimarlık bölümü son sınıf ögrencisiyim. 2010 kpss sınavında hangi bölümden sınava girmem gerekiyor. ingilizce sınavına girmem bana nasıl bir avantaj getirebilir.
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  86. merhaba ben dilek. kamu yönetimi son sınıf öğrencisiyim. belediye banka veya maliyede memur olmak istiyorum. sanırım a grubundan girmem gerekiyor. pazar sabah veya öğleden sonra oturumlarına da girmem gerekiyor mu yoksa sadece cumartesi sabah oturumuna girmem yeterli mi?

    YanıtlaSil
  87. syn günseli;
    kpss b ye zaten gireceksin. bakanlıkların açacak olduğu özel sınavlarla uzman yardımcılığı vb kadroların sınavlarına da girebilmen için kpss A ya da girmen gerekiyor bu da demek oluyorki en az pazar sabah oturumlarından birine de girmek zorundasın ve kpss A için aranan niteliklerden biri de yabancıdil sınavına da katılmak olacaktır.

    YanıtlaSil
  88. syn dilek;
    kpss ye girerek memur olmak istiyorsan eğer cumartasi sabah oturumuna girmen yeterli olacaktır. ayrıca ben bakanlıkların açacak olduğu özel sınavlara girerek buralarda müfetti yardımcılığı ve uzman yardımcısı olmak istiyorum diyorsan yapacak olduğun şey cumartesi sabah oturumuna dahil olmak ve ayrıca en az pazar sabah oturumuna da katılman gerekmektedir. kpss de A ve B grubu ayrımı bu şekilde yapılmaktadır ayrıca A grubundan da şansını deneyeceksen yabancı dil sorularını da yanıtlaman gerekmektedir. şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  89. merhaba kamu yönetimi son sınıf öğrencisiyim. kpss b den sınava girmek istiyorum sadece cumartesi sabah oturumuna katılmam yeterli mi pazar sabah veye öğleden sonraki oturumlara da katılmam gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
  90. Merhaba;
    Ben Burak İTÜ Uçak Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.KPSS sınavına hangi bölümden girmem gerekiyor.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  91. Kamu yönetiminde son sınıf olan arkadaşım eğer bakanlıkların açmış olduğu sınavlara da katılmak istiyorsan pazar oturumuna da katılman gerekli.

    YanıtlaSil
  92. Merhaba Burak,
    KPSS'ye lisans düzeyinde A ya da B grubu olarak girebilirsiniz.
    Kariyer ve yönetici kadroları için A grubu,
    Yükselmeye kapalı olan memur kadroları için B grubunu yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  93. merhaba ben zehra kocaeli üniversitesi felsefe bölümü 2007 mezunuyum memeur olmak istiyorum hangi memurluklara girebilirim hangi kategoride girmem lazım sınava ve kaç oturuma girmeliyim?

    YanıtlaSil
  94. Merhaba Zehra,
    KPSS'ye lisans düzeyinde sadece B ya da A/B grubu olarak girebilirsiniz..
    A grubu kadrolar kariyer ve yükselmeye açık kadrolardır.
    B grubu kadrolarda yükselme yoktur.
    Bakanlıkların açacak olduğu sınavlara da girmek istiyorsanız Pazar oturumuna da girmeniz gerekiyor..

    YanıtlaSil
  95. Merhabalar Levent ben
    Aof işletme son sınıf ogrencisiyim.Sanırım bu 2010 daki lisans sınavına girebiliyoruz fakat ortaogretim sınavınada girebilirmiyiz bi arkadaş lisans sınavına girmek daha iyi olur demiş bunu teknik olarak biraz açabilirmisiz ve son olarak polislik için lisans sınvnda hangi gündeki sınava girmek gerekir biliyorum çok soru sordum ama affedin yeniyim bu işlerde :))

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.