10 Temmuz 2009 Cuma

2009'da Önlisans ve Ortaöğretim İçin KPSS Yapılmayacak

Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı son zamanlarda basın ve yayın organlarında dile getirilen 2009 yılında yeni bir KPSS2 sınavı yapılacak mı sorularına şöyle cevap verdi:

''Buna göre, 2009 yılı içerisinde yeni bir genel KPSS'nin yapılması, ÖSYM'nin sınav takvimi ve kapasitesi dikkate alındığında mümkün olamayacağından, Genel KPSS'ler planlandığı gibi 2010 yılında Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM Başkanlığınca belirlenecek tarihlerde gerçekleştirilecektir'' denildi.

Not: 2009 yılında kamuyu canlandırmak üzere memur alımı yapılacaktır. Bu memur alımlarında 2008 yılında almış olduğunuz KPSS puanları geçerli olacaktır. Dolayısıyla yeni bir sınav yapılmadan tercih yapılabilecektir. Bu hususta 2009 yılında sınav değil tercih yapılacaktır.

12 yorum:

  1. ne yani artık kafamız iyice karıştı biri kpss orta öğretim sınavı 2009 alındı der öbürü 2009 da kpss olmayacak der ben hiç birşey anlamadım lütfen anlayan varsa acil tarafından hepimizi ve özellikle beni aydınlatsın.

    YanıtlaSil
  2. Bugün bakan açıklama yaptı. 2009 yılında ortaöğretim ve önlisans için kpss yapmaya müsait bir sınav kapasitesi olmadığını bakan belirtmiştir. Yani Önlisans ve Ortaöğretim için KPSS önümüzdeki 2010 yılında yapılacaktır.

    YanıtlaSil
  3. iyice kafamız ka-rıştı yaniiii

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar kafa karışıklığına lüzum yok. Bakan açıklama yapmadan önce bir takım kurumlar özellikle basın kpss yapılacak diye haber geçti. Fakat sorumlu kurumun başkanı Hayati Yazıcı konuyla ilgili bilgi vererek tartışmalara son noktayı koymuştur.

    YanıtlaSil
  5. yeter artık birileri düzgün bir cevab versin sınav ne zaman yapılacak

    YanıtlaSil
  6. Bakan yeterli açıklamayı yaptı arkadaşlar. Basın ve medya adayların umutlarını haber yapma amaçlı olarak sömürmüştür. Bakan bu yıl Önlisans ve Ortaöğretim için kpss yapılmayacak diye bir açıklama da bulunmuştur. Gelecek yıl 2010 da Eylül ayında yapılacak sınava hazırlıklı olun..

    YanıtlaSil
  7. bu eylül 2010 da yapılacak olan kpss sınavına biz lise mezunları katılmak için öncelikle nereye ve de ne zaman hangi tairhlerde nasıl başvuru yapcaz.aynı zamanada en az kaç puan almamız gerekmekte?ltfen bana yardımcı olun.ALLAH rızası için bilgi verin.
    tüm memur olmak isteyen lisemezıunları adına
    harcanıyoruz özel sektörde inanın çok acımsız ve hak yeyiciler.............

    YanıtlaSil
  8. bende anlamadım ki... herkes kafasına gore konusuyor....neyseki daha fazla kafa karışıklıgına hacet yok sınav 2010'da....2009'da bir tercih daha var nasipse....tabi bize sıra gelirse.... nasibiniz bol olsun arkadaslar... :D

    YanıtlaSil
  9. slm ben aykut tıcaret meslek lısesınde son sınıf ogrencısıyım ben 2010'da kpssye gırmek ıstıyorum gırebılırmıyım eger gırersem hangı gruptan gırmem gerekıyo artı tıcaret bolumlerı ıle ılgılı ıse gırmem ıcın en az kac puan kazanmam lazım sımdıden cvplar ıcın tskrler.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Aykut,
    Ticaret meslek lisesi mezunu olarak siz ortaöğretim KPSS-2 sınavına dahil oluyorsunuz. Yerleşebilmeniz için 90 ve üzeri puanı hedeflemeniz gerekmektedir.

    YanıtlaSil
  11. merhaba ben görkem ben önlisans öoöuk gelişimi mezunuyum kpss den kac almam gerekiyor ve kadrolu atmabilirmiyim

    YanıtlaSil
  12. arkıler kpss sınavı 2010da 10 ayda yapılacak buyük ihtımal sız o zamana kadar çalışın ve kafanıza başka şeyler takmayın hadı bakıyım

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.