21 Mart 2009 Cumartesi

Yaz Döneminde Yeni Kpss Yapılacak

Ankara (AA)- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, bu yıl içinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ait A grubu kadrolara yapılacak başvurular ile Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) ait öğretmen unvanlı kadrolara yapılacak atamalarda kullanılmak üzere yeni bir Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yapılmasının uygun görüldüğünü bildirdi.

Murat Başesgioğlu, ''2009 yılında yeni mezun olacak adaylar ile 2008 yılında KPSS'ye girmiş adayların KPSS puanlarını yükseltebilmeleri amacıyla ve yaz döneminde mezun olacak adayların başvurmalarına imkan tanıyacak şekilde 2009 yılı içinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait (A) Grubu kadrolara yapılacak başvurular ile MEB'e ait öğretmen unvanlı kadrolara yapılacak atamalarda kullanılmak üzere 2009 yılı yaz dönemi içinde KPSS yapılması uygun görülerek, bu husus ÖSYM Başkanlığına bildirilmiştir'' dedi.



Öte yandan, bu yıl içinde, 2008 yılında yapılmış olan KPSS (A ve B) sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları çerçevesinde yerleştirme yapılacağını belirten Başesgioğlu, (B) Grubu kadrolar için yapılacak yerleştirmelerin ÖSYM tarafından, (A) Grubu kadrolar için yapılacak sınavların ise ilgili kurumlar tarafından kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.Personel alımında 2008 yılı KPSS sonuçları da geçerli olacak.

4 yorum:

  1. Yaz döneminde kpss'nin olacağı söleniyor ama tarih belirtilmemiş.Bu konudada bilgi verirmisiniz lütfen.Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Yaz döneminde KPSS 27-28 Haziran 2009 tarihleri arasında Lisans düzeyinde yapıldı..

    YanıtlaSil
  3. 2009 ekim- kasım aylarında kpss lisans düzyinde sınav olacağı söyleniyor bu konu hakkında bilgi alabilirmiyim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. 2009 Ekim-Kasım aylarında Lisans düzeyi için sınav olması diye bir şey söz konusu değil.

    YanıtlaSil

Yorum yazmadan önce:
-Size hitap edebilmeleri için isim ya da rumuz belirtiniz.
-Kişisel sorularınızda okumakta olduğunuz ya da bitirdiğiniz okul/bölüm bilgilerini belirtiniz.
-Kişisel sorularınıza verilecek yanıtlar gecikebilir.
-Lütfen açık bir dille küçük harfle yazınız ve KPSS'yle ilgili yorum bırakınız.
-Yukarıdaki şartlara uygun olan yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.